1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Bulgarii de la EUROHOLD cumpara ASITRANS

Sediul ASITRANSHoldingul EUROHOLD din Bulgaria a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al companiei de asigurari ASITRANS Bucuresti si al societatii ASITRANS Leasing, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori din Sofia, preluat de site-ul novinite.com.

"Valoarea tranzactiei nu va fi dezvaluita decat dupa primirea aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare", a precizat Asen HRISTOV, Presedinte al EUROHOLD.
Aceasta achizitie reprezinta prima extindere a holdingului in afara Bulgariei. EUROHOLD este actionar majoritar al EUROINS, companie de asigurari care a notificat deja autoritatea de supraveghere din Romania, referitor la intentia de a desfasura activitati pe teritoriul tarii noastre.
Grupul bulgar intentioneaza sa obtina, in urmatorii doi ani, o cota de 3-5% din piata asigurarilor din Balcani.

ASITRANS a subscris, in primele cinci luni ale anului in curs, un volum de prime brute de 39,78 mil. lei, in crestere cu 29,07% comparativ cu perioada similara a anului precedent.
O evolutie spectaculoasa in portofoliul societatii l-au avut asigurarile de tip CASCO, volumul subscrierilor pe acest segment inregistrand o majorare de 271,95%. De altfel, in luna aprilie, ASITRANS a lansat un produs CASCO unic, in acest moment, pe piata asigurarilor din Romania. Daily CASCO, precum este intitulat acesta, ofera, pentru un pret de 1 EUR/zi, acoperire atat pentru avarierea autovehiculului asigurat in urma unui accident, cat si pentru evenimente care nu depind de soferul masinii.

ASITRANS are drept obiectiv, pentru anul 2007, realizarea unei cresteri de 50%, ceea ce presupune obtinerea unui volum de subscrieri de circa 30 mil. EUR. In acelasi timp, asiguratorul isi propune dezvoltarea retelei teritoriale pana la 100-110 unitati.