1asig.ro
1asig.ro

Brokerul de asigurari LEADER TEAM investeste in roboti

5 min. / 1.540 cuvinte
LEADER TEAM Broker part of Londongate Group investeste in roboti, care sa preia task-urile repetitive si sa elimine erorile de introducere a datelor. Astfel, la finalul anului trecut, brokerul a implementat un proiect pilot, care odata setat si-a dovedit eficienta, iar acum urmeaza sa fie extins la nivelul intregii companii.

PROMO


Odata cu intrarea in grupul international Londongate, la finalul anului trecut, compania a avansat intr-o noua etapa atat la nivel de business, cat si la nivelul echipei si a task-urilor pe care angajatii trebuie sa le indeplineasca. Tocmai de aici a venit si una dintre primele schimbari majore in ceea ce priveste modul in care compania alege sa foloseasca principala sa resursa: oamenii.

"Eu sunt de parere ca oamenii trebuie incurajati sa fie creativi, indiferent de industrie. Apreciez mai mult un angajat care vine cu o idee care in final esueaza, decat unul care nu are niciodata nici un fel de idee, buna sau proasta. Ne-am dat seama ca pentru a incuraja inovatia trebuie sa cream un mediu propice si asta inseamna sa reducem cat mai mult task-urile repetitive. De aceea, am apelat la o solutie inovatoare: inteligenta artificiala", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Razvan RUSU, CEO, LEADER TEAM Broker part of Londongate Group.

Ideea companiei a fost sa introduca o solutie RPA (Robotic Process Automation) care sa preia task-urile repetitive si sa elimine erorile de introducere a datelor. Practic, au fost simplificate multe dintre activitatile administrative si s-au optimizat procesele de lucru. Acest lucru s-a datorat eliminarii decalajelor de introducere a datelor si a crescut conformitatea fara a creste insa volumul de munca al membrilor echipei.

Pentru LEADER TEAM aceasta este cea mai rapida si mai eficienta cale de a colecta, procesa si furniza un volum mare de informatii. Robotizarea inseamna securitate sporita, mai ales in perspectiva GDPR. Datele sunt protejate si nu pot fi dezvaluite dintr-o eroare umana. Platforma creata acopera o serie extinsa de activitati. Ea automatizeaza sarcinile manuale prin dezvoltarea si instalarea unor roboti cu inteligenta artificiala care sunt controlati printr-un server securizat. Aceasta tehnologie aduce beneficii importante, de la performanta proceselor de business la cresterea marjelor operationale iar asta duce automat la cresterea competitivitatii, precizeaza compania.

"Spre exemplu, unul dintre cele mai importante procese care a fost automatizat este cel de reconciliere financiara. Pe scurt, asta inseamna colectarea si reconcilierea tuturor datelor legate de polite si comisioane de la asiguratori folosind formatele lor. Volumul de informatii este imens acesta fiind procesat de roboti doar intr-o singura zi", ne-a mai spus Razvan RUSU.

Un alt mare avantaj este faptul ca sistemele in care compania lucreaza nu au fost schimbate. RPA imita actiunile umane, tehnologia interactionand direct cu datele din platforme si aplicatii. Ca urmare, compania nu a fost nevoita sa faca modificari la sistemele existente pentru a automatiza aceste procese.

LEADER TEAM Broker part of Londongate sprijina, in calitate de Partener, cea de-a 21-a editie a Forumului International Asigurari-Reasigurari - FIAR 2018, compania fiind si Partener al Conferintei Brokerilor, ce va avea loc marti - 15 mai.

FIAR 2018 se va desfasura intre 13 si 16 mai, in Bucuresti, la Hotelul Sheraton. Cu 7 conferinte si workshop-uri, sute de intalniri bilaterale si multiple evenimente de business networking, FIAR reprezinta unul dintre cele mai cunoscute evenimente de primavara dedicate pietei de profil. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina dedicata.

Rezervati-va locul acum!

1.941 accesari