1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Brokerul de asigurare = meserie

Noua legislatie IDD modifica modul de abordare si interactiune dintre intermediarii de asigurari si clienti, punandu-se accent pe consultanta si client. Insa, aici intervine si principalul dezavantaj: sunt consumatorii dispusi sa petreaca mai mult timp atunci cand isi incheie o polita si sa semneze un teanc de hartii?

La un simplu calcul, la incheierea unei polite facultative consumatorul trebuie sa dea 7 semnaturi, primind 9-11 documente care totalizeaza minim 20 de pagini, conform prevederilor GDPR si IDD.

Dar aceasta noua legislatie ar trebui sa aduca mai multe avantaje pentru clienti, care vor fi mai bine informati cu privire la produsele achizitionate si furnizori. De asemenea, acestia vor sta fata in fata cu intermediari mai bine pregatiti profesional. In acest caz, exista noi cerinte de pregatire profesionala, distribuitorii de asigurari fiind nevoiti sa ramana conectati la realitatile pietei si sa acumuleze anual 20 de credite de formare profesionala. Mai exact, anual, distribuitorul trebuie sa efectueze 15 ore de pregatire profesionala continua.

Totodata, este recunoscuta meseria de broker de asigurare.

In legislatie, brokerul in asigurari-reasigurari este definit ca o "persoana fizica ce desfasoara activitate de distributie in cadrul unei companii de brokeraj, in baza unui contract individual de munca, alta decat conducerea companiei respective".

Asadar, ne asteptam sa vedem consumatori mai bine informati, iar increderea in distribuitorii de asigurari sa creasca. Si speram sa intervina mici modificari in legislatie si toti jucatorii sa apleze mai mult la tehnologie pentru a-si usura interactiunea si a reduce numarul de documente printate.