1asig.ro
1asig.ro
Brokerii de asigurari continua ...

Brokerii de asigurari continua sa-si dezvolte vanzarile online

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia de COVID-19 a stimulat digitalizarea companiilor din multe multe domenii, inclusiv din industria asigurarilor. Astfel ca atat asiguratorii, cat si brokerii au pus accent pe interactiunea online cu clientii in ceea ce priveste subscrierile, consultanta, dar si gestionarea daunelor.

PROMO


Astfel, Delta SRS Broker de Asigurare-Reasigurare a anuntat ca si-a relansat site-ul, ca raspuns la cerinta de achizitionare online a asigurarilor obligatorii, in contextul pandemiei COVID. In viitor, site-ul va permite achizitionarea online si a politelor facultative. Investitia in site se ridica la 25.000 euro, au precizat oficialii brokerului pentru 1asig.ro.

Pentru urmatoarele 12 luni brokerul care ca target sa vand online 3.000 de polite. In primele zile a vandut circa 400 de polite, avand circa 250 de clienti deja inregistrati, pe site, cu cont.

Brokerul ofera clientilor o platforma de vanzare online a politelor de Raspundere civila auto (RCA), preluarea, de asemenea online, a cererilor de oferta pentru toata gama de asigurari, cat si consultanta de specialitate in conditiile si standardele unei intalniri offline.

In noul site, care este disponibil si in varianta mobila, poate fi gasita toata gama de servicii si produse de asigurare, atat pentru persoanele fizice, dar si pentru afacerile de orice talie, fie ca vorbim despre o multinationala sau un IMM. Delta SRS intermediaza si ofera consultanta pentru produsele de asigurare a mai multor companii de asigurari, de mari dimensiuni, prezente pe piata locala.

"In actualul context pandemic, consideram ca este necesar nu numai sa oferim consultanta de specialitate la distanta, dar sa fie la aceleasi standarde profesionale ca atunci cand clientul iti intra in agentie", a declarat Mariana ROTARU, Director Executiv al Delta SRS Broker de Asigurare-Reasigurare.

Conform acesteia, platforma are o interfata user friendly, fiind conceputa pentru a facilita accesul utilizatorilor la informatiile esentiale despre polite, raspunzand in acelasi timp celor mai importante si frecvente intrebari cu privire la produsele de asigurare putand fi solicitate, in acelasi timp, oferte de pret personalizate.

"Restrictiile pandemiei, dar si dorinta de a nu pierde timp in general, ne-au determinat pe foarte multi dintre noi sa ne facem cea mai mare parte dintre cumparaturi online, fie ca vorbim despre consumabilele de zi cu zi, mancare, electrocasnice si chiar achizitionarea de produse financiare, ceea ce in urma cu cativa ani era ceva mai rar in Romania. In privinta asigurarilor care pot fi cumparate online, desi piata ofera posibilitatea de a finaliza inclusiv polite facultative, clientul roman incheie cu preponderenta asigurari obligatorii, iar dintre acestea cea mai mare pondere o au cele RCA", a explicat Directorul Executiv al Delta SRS.

Data fiind cresterea masiva a vanzarilor online, in contextul pandemiei de SARS-Cov 2 si recomandarea autoritatilor de a iesi din case cat mai putin posibil, consultantul in asigurari si-a dorit sa puna la dispozitia clientilor aceeasi gama de produse RCA existenta si in offline, in agentie, fara a fi deloc necesara deplasarea asiguratului.

"Intregul proces de asigurare pentru produsele obligatorii poate fi operat la distanta, online, astfel ca am inceput cu asigurarea RCA, ce poate fi cumparata atat de pe desktop, cat si de pe telefonul mobil, polita fiind livrata imediat pe email si in contul clientului asigurat. Mai mult decat atat, am dorit ca intregul proces de asigurare sa fie o experienta placuta, care sa decurga fara asperitati si sa raspunda rapid nevoilor de asigurare ale romanilor, fie ca vorbim de persoanele fizice sau de varii companii si aceasta intr-un timp cat mai scurt cu putinta si in siguranta din punct de vedere medical", a mai detaliat Directorul Executiv al Delta SRS Broker de Asigurare-Reasigurare, Mariana ROTARU.

In ceea ce priveste asigurarile RCA, dupa completarea datelor in campurile site-ului, asiguratul va primi ofertele comparate ale asiguratorilor, pentru care brokerul intermediaza acest tip de polite. In acelasi timp, toate produsele, din toate categoriile au un formular, care, odata completat permite cererea de consultanta personalizata oferita de Delta SRS.

"Acesta este un prim pas spre "prezenta in mediul online" a Delta SRS. In viitorul apropiat, site-ul va permite finalizarea achizitionarii si a altor polite de asigurare, in special facultative", a concluzionat reprezentantul Delta SRS.

Delta Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L a fost infiintata in anul 2006, avand capital integral romanesc. In 2020, brokerul a intermediat prime brute subscrise de 1 milion euro.

Piata de brokeraj din Romania a crescut cu 9,1% in 2020 fata de anul anterior, insumand prime intermediate in valoare de 7,86 de miliarde de lei, in timp ce gradul de intermediere a ajuns la 68,34%, conform datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Gasiti AICI cifrele cheie din piata asigurarilor, cum au evoluat subscrierile fiecarui jucator si ce daune au fost achitate, precum si clasamentul marilor brokeri si care a fost valoarea intermedierilor.

1.495 accesari