1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Bloomberg: Reasiguratorii de viata au inregistrat, in T1 2021, pierderi de 4,4 miliarde USD, pe fondul pandemiei COVID-19

Nivelul cumulat al daunelor provocate de pandemia COVID-19 celor mai importanti reasiguratori de viata a atins, in primul trimestru al anului in curs, un nivel de 4,4 miliarde USD, pe fondul cresterii mortalitatii, informeaza Reinsurance News, citand un raport realizat de Bloomberg.

Cele mai importante costuri pentru reasiguratorii de viata au venit din SUA si, intr-o masura mai mica, din Marea Britanie si Canada, dar, la imaginea de ansamblu, se adauga si costuri din Africa de Sud si America Latina, mai subliniaza sursa citata.

Cu toate acestea, pe masura ce campania de vaccinare anti COVID-19 duce si la o scadere a mortalitatii in SUA si Marea Britanie, companii precum Swiss Re, RGA (Reinsurance Group of America), Munich Re si Hannover Re se asteapta, treptat, la o imbunatatire a rezultatelor.

Bloomberg estimeaza ca Swiss Re a inregistrat aproximativ 35% din totalul cererilor de despagubire, iar Reinsurance Group of America - 27%. Cu toate acestea, subliniaza sursa citata, scaderea ratei mortalitatii ar trebui sa aduca, in cea de-a doua parte a anului, o scadere a daunelor.

Potrivit Bloomberg, Swiss Re a inregistrat, pe fondul pandemiei COVID-19, pierderi de 972 milioane USD in 2020 si 570 milioane USD in T1 2021, in timp ce SCOR Global Life a inregistrat pierderi de 383 milioane USD in 2020 si 197 milioane USD in T1 2021.

De asemenea, mai arata sursa citata, Munich Re a inregistrat, pe fondul pandemiei COVID-19, pierderi de 451 milioane USD in 2020 si 203 milioane USD in T1 2021, in timp ce Hannover s-a confruntat cu pierderi de 318 milioane USD in 2020 si 184 milioane USD in T1 2021.

"Cererile de despagubire pe fondul mortalitatii generate de COVID-19 au crescut brusc in primele 3 luni, dupa ce numarul deceselor a crescut in SUA, Marea Britanie si alte tari. Noile variante ale virusului raman o amenintare, dar succesul campaniei de vaccinare le ofera reasiguratorilor speranta ca despagubirile de mortalitate nu vor reveni la nivelurile din primul trimestru", spune Charles GRAHAM - BI Senior Industry Analyst.