1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Blockchain va genera, pana in 2024, economii de 10 miliarde USD pentru asiguratori

Asigurarile bazate pe tehnologia blockchain vor transforma administrarea despagubirilor, economisind, la nivel global, 10 miliarde USD in costuri, pana in 2024, comparativ cu 1,1 miliarde USD in 2021. Aceasta e concluzia unui raport realizat de Juniper Research si citat de catre The Actuary.

Raportul subliniaza modul in care furnizorii de asigurari vor profita din ce in ce mai mult de avantajele unei transparente sporite a proceselor si ale schimbului de date in timp real. Potrivit raportului, asigurarile reprezinta un domeniu complex de activitate, cu multe date si, adesea, ineficient, tehnologia blockchain oferind avantaje esentiale prin faptul ca permite accesul echitabil la date si, totodata, minimizeaza frauda prin cresterea transparentei datelor.

Este de asteptat ca SUA sa inregistreze cresteri puternice ale economiilor totale de costuri, prin utilizarea blockchain pentru emiterea si gestionarea primelor in perioada 2021 - 2024, piata reprezentand mai mult de jumatate din toate economiile de costuri la nivel global, pana in 2024. Fiind o piata importanta pentru asigurarile de sanatate, SUA vor vedea cum numarul de cereri de despagubire procesate prin blockchain va creste de la 2 milioane in 2021, la 24 de milioane pana in 2024.

Juniper Research arata ca asigurarile de sanatate reprezinta un domeniu cu un consum intens de resurse, iar capacitatea blockchain de a inlocui procesele ineficiente si de a creste interoperabilitatea sistemului se va dovedi esentiala pentru succesul sau. Cu toate acestea, raportul evidentiaza modul in care asiguratorii au fost pana acum reticenti in modernizarea proceselor existente si faptul ca, in jurul retelelor blockchain, nu exista, in prezent, standarde globale.

Datorita beneficiilor clare pentru asigurari, barierele in calea implementarii vor incepe sa fie depasite, iar acest lucru va permite proliferarea retelelor blockchain.

"Asiguratorii trebuie sa abordeze barierele in calea implementarii tehnologiei blockchain, prin investitii si parteneriate. Orice solutii blockchain implementate trebuie sa se integreze in platformele existente de subscriere si de gestionare a cererilor de despagubire si sa ofere o propunere de valoare sporita dincolo de ceea ce este deja posibil", a declarat Susannah HAMPTON, autoarea raportului.