1asig.ro
1asig.ro

Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule isi continua activitatea de la distanta pana in 3 aprilie

5 min. / 1.540 cuvinte
Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Republica Moldova - BNAA a dispus inchiderea oficiului pentru activitatea cu publicul pana la data de 3 aprilie a.c., pentru a limita riscurile generate de evolutia pandemiei de coronavirus. Totodata, angajatii Biroului isi vor continua activitatea de acasa, a precizat pentru xprimm.md Alina OSOIANU, Director Executiv BNAA.

PROMO


"Ca prima masura pentru evitarea raspandirii coronavirusului (COVID-19) am dispus la inchiderea efectiva a oficiului pentru lucrul cu publicul. Totodata, toti colegii nostri lucreaza de la distanta pana la data de 3 aprilie. Chiar daca munca noastra se desfasoara in aceste momente la distanta, continuam sa fim aproape de clientii nostri prin intermediul postei electronice sau telefoane", a precizat oficialul BNAA.

Odata cu stabilirea unui regim redus de mobilitate a cetatenilor pe teritoriul Republicii Moldova si incurajarea pe larg a muncii la distanta, pentru a proteja sanatatea propriilor angajati precum si a satisface interesul consumatorilor produselor de asigurare, atat Biroul cat si asiguratorii au luat decizia de a-si continua activitatea de la distanta.

Decizia Biroului a fost luata in acord cu masurile impuse pana in prezent de catre autoritati, ce au culminat cu declararea starii de urgenta la nivel national. Marti, 17 martie a.c., Parlamentul a instituit stare de urgenta in Republica Moldova, pentru urmatoarele 60 de zile, pana in 15 mai 2020. Mai multe masuri prevazute in decizia Parlamentului au fost deja adoptate, cum ar fi restrictionarea circulatiei, regim special de intrare-iesire in tara, dar si a unui regim special de circulatie in interiorul tarii, introducerea masurilor de carantina, interzicerea manifestatiilor publice.

"Facem si noi apel catre toti cetatenii Republicii Moldova sa respecte masurile care sunt instituite de catre autoritati. Este foarte important ca in aceasta perioada sa stea in casa si sa respectele masurile de carantina, daca se afla in situatie. De altfel, cel mai important in aceasta perioada este constientizarea", a adaugat Alina OSOIANU.

"Starea de urgenta instaurata creaza mai multe situatii de incertitudine, totusi la aceasta etapa este importanta adoptarea de masuri atat la nivel de asiguratori cat si la nivel de autoritati de a minimaliza la maximum riscul de contaminare cu COVID19. La aceasta etapa, este evident ca prioritatea numarul unu este sanatatea propriilor angajati, a familiilor acestora, dar nu in ultimul rand si a clientilor", a continuat oficialul

Pe de alta parte, pandemia de coronavirus nu va stopa activitatea inspectorilor constatori de daune auto, intrucat, unii asiguratorii implementeaza si procese de constatare la distanta, iar pentru constatarea directa se aplica toate recomnadarile autoritatilor de a evita orice contact. "Exista si situatii cand persoanele pagubite solicita amanarea procedurii de constatre invocand evitarea contactului direct cu inspectorii de daune", a completat reprezentanta BNAA.

In plus, efectele pandemiei si a restrictiilor de circulatie impuse de autoritati incep sa se resimta deja pe piata asigurarilor Carte Verde, conducand la o scadere a politelor vandute.

"Daca e sa ne referim la efectele COVID19, atunci putem mentiona ca deja se resimt, deoarece numarul contractelor incheiate pe tipul de asigurare Carte Verde au scazut, in conditiile restrictiilor de circulatiile international a impuse de autoritati. Nu va fi cerere pentru ca cetatenii nu vor mai circula", a precizat Alina OSOIANU.

Consumatorii de asigurari pot contacta BNAA online pe adresa de e-mail: bnaa@mdl.net si la numerele de telefon: +373 22 221-970; +373 22 212-258.

BNAA este o asociatie profesioanala a asiguratorilor care practica asigurari de raspundere civila auto, avand si calitatea de birou national si membru in cadrul sistemului international Carte Verde. De asemenea, BNAA gestioneaza si Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, care garanteaza despagubirea persoanelor prejudiciate prin accidente provocate prin intemediul unor vehicule neidentificate sau a caror posesori nu detin asigurare.

In prezent, urmatoarele companii din Moldova pot vinde polite Carte Verde: ACORD Grup, ASTERRA Grup, DONARIS VIG, GENERAL Asigurari, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO.

565 accesari