1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Big Bang-ul din 2007 va lansa o piata de miliarde de euro

Frans van der ENT"In viziunea noastra, ca operatori, Pilonul II va reprezenta baza reformei sistemului de pensii, in timp ce componenta facultativa, a Pilonului III, va aduce numai o necesara si binevenita completare", a declarat Frans van der ENT, CEO, INTERAMERICAN Pensii, cu ocazia unui seminar organizat de catre compania INTERAMERICAN si Ziarul Financiar, ieri, 5 iunie a.c., la Hotelul Marriott din Bucuresti.

"De aceea ne preocupa aspectele importante care mai sunt inca de rezolvat pentru a asigura functionalitatea in conditii bune a Pilonului II, precum si respectarea calendarului de implementare al acestuia si speram ca dialogul continuu purtat cu ceilalti operatori si cu autoritatea de supraveghere sa conduca la solutii unanim agreate", a adaugat domnia sa.

Prezentand estimarile de viitor realizate de compania sa cu privire la evolutia pensiilor private in Romania, Besim JAWAD, Project Manager Pensii Private, INTERAMERICAN, a subliniat: "2007 va fi, fara indoiala, anul pensiilor in Romania. Am convingerea ca acest subiect va "tine prima pagina" pentru toata perioada care urmeaza, iar implementarea Pilonului II va fi un adevarat "big bang", implicand peste 3 milioane de romani care vor trebui sa decida carui fond de pensii ii vor acorda increderea lor".

Potrivit oficialului INTERAMERICAN, in termen de 10 ani, fondurile de pensii din Pilonul II vor inrola circa 4,5 milioane participanti, in timp ce activele in administrare vor depasi 8,8 mld. EUR. Pentru Pilonul III, se estimeaza, pentru acelasi orizont de timp, o participare de circa 1,2 milioane membri pentru care fondurile de pensii vor administra active de circa 2,3 mld. EUR.