1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Beazley: Asiguratorii si brokerii trebuie sa sprijine in continuare sectorul digital de sanatate si wellness

Companiile de asigurari si brokerii trebuie sa sprijine in continuare sectorul digital de sanatate si wellness, aflat intr-o dezvoltare rapida, cu acoperiri mult mai specializate, care sa raspunda cerintelor sale specifice de risc si care sa ajute companiile sa navigheze printr-un peisaj complex de risc. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat de catre Beazley - "Spot on: Digital health and wellness. Industry attitudes to risk and insurance in Asia, Europe and North America".

Raportul se bazeaza pe un sondaj realizat de catre Beazley in randul a peste 350 de directori de companii consolidate de telesanatate si telemedicina, precum si in randul unor reprezentanti ai unor sub-sectoare mai noi, incluzand aici sanatatea mobila, platformele software de sanatate si tehnologia stiintelor vietii. Raportul dezvaluie opiniile celor chestionati cu privire la factorii determinanti si barierele care stau in calea cresterii, riscurile care le afecteaza afacerile, obiceiurile de achizitionare a asigurarilor, precum si deficitul de acoperire.

O tema cheie care rezulta din studiul Beazley este ca, in ciuda optimismului cu privire la viitor si in ciuda afluxului de capital inregistrat in acest sector, multe companii sunt expuse inutil la pierderi financiare si reputationale prin subasigurare. Ingrijoratoare este si lipsa unei asigurari de specialitate care sa protejeze impotriva riscurilor speciale cu care se confrunta acest sector. Printre acestea: riscul pentru sanatatea fizica (ce poate fi cauzat de date pierdute sau false), esecul sistemului si bresele de securitate ce pot duce la diagnosticarea gresita, tratamente inadecvate sau esuate.

Concluzii importante ale studiului "Spot on: Digital health and wellness. Industry attitudes to risk and insurance in Asia, Europe and North America":
  • Desi 89% considera ca sectorul prezinta un risc relativ ridicat, optimismul este la cote inalte, cu 9 din 10 companii asteptandu-se sa inregistreze o crestere anul acesta
  • In timp ce 85% sunt siguri ca stiu de ce asigurare au nevoie, in 70% dintre cazuri sunt acoperite doar unul sau doua dintre aceste riscuri cheie
  • In ciuda faptului ca exista un risc ca tehnologia sa dea gres, cel putin doua treimi nu au acoperire prin asigurare pentru vatamari corporale sau pentru bresele de securitate cibernetica
  • 36% s-au straduit sa gaseasca asigurarea potrivita pentru afacerea lor
  • 33% nu stiu impotriva caror tipuri de riscuri trebuie sa se asigure
  • Un sprijin mai mare din partea industriei de asigurari ar fi binevenit - o treime vor un grad mai mare de educatie cu privire la riscurile pe care sa le acopere prin asigurare.
"Liderii din domeniul digital de sanatate si wellness au declarat ca vor ca industria noastra sa optimizeze modul in care comunicam, impartasim cunostintele si colaboram, pentru a oferi o acoperire mai adecvata si mai eficienta. Exista o oportunitate imensa pentru brokeri si asiguratori sa tina cont de aceste mesaje. trebuie sa lucram impreuna pentru a construi solutii holistice de asigurare, care sa se concentreze mult mai atent asupra riscurilor integrate cu care se confrunta acesti clienti, pentru a-i ajuta sa evite un deficit riscant in acoperire", spune Jennifer SCHOENTHAL - Global Virtue Care Product Leader, Beazley.

"De cand am subscris primul nostru risc de telesanatate, in 2009, sectorul digital al sanatatii a continuat sa evolueze in conformitate cu progresele tehnologice si schimbarea atitudinilor cu privire la ingrijirea de la distanta a pacientilor. Cu toate acestea, sectorul a crescut exponential de la inceputul pandemiei, fiind alimentat de o experienta impresionanta in inovatie, un val de capital proaspat, planuri de expansiune si cresterea cererii. In eforturile de a oferi o mai buna atenuare a riscurilor si a transferului de risc, putem oferi protectia si sustinerea de care au nevoie companiile digitale de sanatate si wellness, pentru a-si consolida afacerile, pentru a acumula capital si pentru a dezvolta solutii care vor juca un rol esential in sprijinirea sanatatii publice, permitand o crestere economica viitoare", a punctat si Evan SMITH - Global Head of Miscellaneous Medical and Life Sciences, Beazley.

Studiul Beazley este disponibil AICI.