1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Banca Transilvania finalizeaza ...

Banca Transilvania finalizeaza achizitia Tiriac Leasing de la Grupul Tiriac

Banca Transilvania a finalizat procesul de achizitie a Tiriac Leasing de la Grupul Tiriac, fiind prima achizitie BT a unei companii de leasing care nu face parte dintr-un grup financiar-bancar. Asftel banca face un pas strategic pentru intarirea pozitiei pe piata de leasing auto, potrivit unui comunicat de presa al Bancii Transilvania.

Potrivit oficialilor, BT si Grupul Tiriac au anuntat in ianuarie a.c. semnarea acordului de achizitionare. A urmat primirea aprobarii din partea Consiliului Concurentei, iar in aceasta etapa, odata cu inchiderea tranzactiei, BT va incepe integrarea Tiriac Leasing in Grupul Financiar Banca Transilvania.

Tiriac Leasing este a treia companie de profil si prima companie de leasing independenta, achizitionata de Banca Transilvania, dupa Idea Leasing si ERB Leasing. In 2019, ERB Leasing a fuzionat cu BT Leasing, iar Idea Leasing este in etapa de integrare in Grupul Financiar BT.

BT Leasing si Tiriac Leasing sunt companii de top pe piata de leasing din Romania, cu peste 20 de ani de activitate in domeniu. Tiriac Leasing are un portofoliu diversificat de produse de leasing si ofera finantare in sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, precum si finantare de echipamente. Clientii sai sunt companii private, institutii din sectorul public, multinationale, persoane fizice si persoane fizice autorizate. Compania a ajuns la active de 213 milioane de euro, la finalul anului 2021, iar de-a lungul timpului a finantat aproape 40.000 de clienti.

Pentru Grupul Financiar Banca Transilvania, achizitia arata interesul pentru dezvoltarea pietei de leasing, cresterea si intarirea echipei, respectiv transferul de expertiza.

Consultantii tranzactiei au fost, pentru Banca Transilvania, PwC, D&B DAVID si BAIAS S.C.A., iar pentru Grupul Tiriac, Filip & Company.

Sursa foto: Banca Transilvania