1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Banca TRANSILVANIA si-a propus sa investeasca 48,6 mil. EUR

Banca Transilvania intentioneaza sa isi majoreze activele cu 47% in acest an fata de nivelul atins in 2006, pana la 3,50 mld. EUR, prin extinderea portofoliului de credite si sa investeasca 48,6 mil. EUR, arata un raport al bancii, publicat, miercuri, in Monitorul Oficial.

"Ne propunem o crestere a activelor de peste 1,47 ori fata de nivelul inregistrat in 2006, pana la 3,5 mld. EUR. In structura activelor, creditele vor avea o pondere de 63%, adica o crestere de 1,52 ori. In ceea ce priveste structura pasivelor proiectate pe anul 2007 s-a avut in vedere o crestere a resurselor atrase de la clientela nebancara de 1,58 ori si va avea o pondere in total pasive de aproximativ 75,15%, o crestere a imprumuturilor pe termen lung de 1,21 ori, precum si o crestere a capitalurilor proprii de 1,39 ori", se mentioneaza in raportul administratorilor Bancii TRANSILVANIA. Banca vrea sa aloce in acest an 48,6 mil. EUR pentru investitii, din care 35,6 mil. EUR sunt investitiile bancii si 13 mil. EUR sunt investitii in subsidiare.

Administratorii bancii vad o crestere a portofoliului de credite cu 52% fata de cel de anul trecut. Banca TRANSILVANIA vrea, de asemenea, sa dechida 100 sucursale si agentii in acest an, in plus fata de cele 341 unitati pe care banca le avea la sfarsitul anului trecut si spera ca numarul de carduri emise sa creasca la 1,05 milioane fata de 893.677, anul trecut.

Banca TRANSILVANIA si-a planificat sa isi imbunatateasca sistemul de carduri, sa asigure un contact permanent cu clientii prin call-center, precum si o solutie electronica pentru scanarea si procesarea instrumentelor de debit (cecuri si bilete la ordin). Investitiile bancii pe acest an vizeaza si implementarea si aplicarea sistemului Basel II si alinierea la Standardele Internationale de Contabilitate si Raportare Financiara.