1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Banca Angliei: Asiguratorii trebuie sa fie mai bine pregatiti pentru impactul schimbarilor climatice

Asiguratorii trebuie sa acopere deficitul de date pentru a fi mai bine pregatiti pentru impactul schimbarilor climatice asupra operatiunilor lor si este posibil sa fie nevoie de mai multe eforturi pentru a stabili cat de mult capital ar trebui sa detina, a declarat miercuri Banca Angliei.

Banca Centrala Britanica a publicat recent rezultatul primului sau test de stress legat de clima efectuat asupra principalilor asiguratori si banci, concluzionand ca acestia ar putea face fata cu aceste provocari.

"Remedierea deficitului de date pentru analiza climatica este o prioritate pentru ca asiguratorii sa asigure o gestionare eficienta a riscului climatic, sa inoveze si sa dezvolte produse care sa sprijine tranzitia catre o cale mai sustenabila din punct de vedere climatic", a declarat Stefan Claus, seful diviziei tehnice a Bancii Angliei, pentru Association of British Insurers (ABI).

Un alt deficit este legat de cadrul de capital care nu acopera in mod adecvat riscurile legate de schimbarile climatice, iar o conferinta pe aceasta tema este planificata pentru trimestrul al patrulea al acestui an, a mai spus Claus.

Seful departamentului de investitii al HSBC Asset Management, Stuart Kirk, a provocat o furtuna mediatica luna trecuta dupa ce a declarat ca factorii de decizie ai bancii centrale exagereaza riscurile financiare ale schimbarilor climatice, declaratii care au dus la suspendarea sa.

"Riscul climatic este o provocare cheie cu care ne confruntam si cu care va trebui sa ne luptam in continuare", a declarat Claus ca raspuns la o intrebare daca este de acord cu comentariile.

"Aceasta este o necesitate absoluta, ca firmele sa isi dezvolte capacitatile pentru a intelege cum sa sprijine tranzitia sa reduca si sa atenueze potentialele probleme legate de riscurile primare."

Aproape 90% dintre asiguratorii de viata si mai mult de jumatate siguratorii non-life/ specializati in asigurari generale din Marea Britanie fac parte din campania "Race to Zero" a Natiunilor Unite pentru reducerea emisiilor de carbon, a declarat miercuri Association of British Insurers (ABI), desi a adaugat ca sunt necesare mai multe actiuni.

Organizatia profesionala a cerut guvernului sa ofere o "reforma semnificativa" a regimului Solvency II care guverneaza capitalul asiguratorilor, pentru a le permite acestora sa investeasca mai mult in infrastructura ecologica.