1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

BRD Pensii aduce clarificari dupa informatiile publicate azi in presa

Asa cum am comunicat pe 13 mai 2022, au fost descoperite unele nereguli privind o serie de inregistrari contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP).SAFPP a luat imediat toate masurile necesare de remediere, inclusiv formularea unei plangeri penale si inlaturarea din functie a Directorului General. Toate autoritatile competente, precum si actionarii si auditorii statutari, au fost sesizati in mod corespunzator, au transmis oficialii intr-un comunicat de presa.

Actionarii companiei au acoperit suma care face obiectul investigatiilor in curs, iar activitatea SAFPP se desfasoara in mod normal.

Precizam ca detinerile participantilor la fondurile de pensii Pilon 2 si 3, administrate de SAFPP, precum si activele acestora, care sunt pastrate la o banca depozitara si sunt separate prin lege de fondurile proprii ale administratorului, nu au fost si nu sunt afectate in niciun fel de aceasta situatie.

Mentionam, de asemenea, ca SAFPP si BRD Groupe Societe Generale sunt doua entitati juridice diferite si niciun angajat al bancii BRD Groupe Societe Generale nu a fost implicat in aceasta situatie.

Vom revenii cu detalii.