1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
BNR lanseaza monede cu tema 100 de ...

BNR lanseaza monede cu tema 100 de ani de la adoptarea Constitutiei Romaniei Mari

Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic, incepand cu data de 24 martie 2023, o moneda din aur si o moneda din argint cu tema 100 de ani de la adoptarea Constitutiei Romaniei Mari.

Aversul monedei din aur reda cupola palatului Adunarii Deputatilor din Bucuresti, in perioada interbelica, inscriptia "ROMANIA" in arc de cerc, valoarea nominala "500 LEI", stema Romaniei si anul de emisiune "2023".

Aversul monedei din argint reda cupola palatului Adunarii Deputatilor din Bucuresti, in perioada interbelica, inscriptia "ROMANIA" in arc de cerc, valoarea nominala "10 LEI", stema Romaniei si anul de emisiune "2023".

Reversul comun al monedelor din aur si argint prezinta portretele si numele Regelui Ferdinand I si al lui Ion I.C. Bratianu si inscriptiile "ADOPTAREA CONSTITUTIEI ROMANIEI MARI - 100 ANI" si "1923".

Monedele din aur si argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare, precum si de certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar pentru moneda din argint este de 5.000 piese.