1asig.ro
1asig.ro

BNAA are un nou Director Executiv

5 min. / 1.540 cuvinte
Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) si-a ales o noua conducere, in cadrul unei sedinte recente. Astfel, in functia de Director Executiv al BNAA a fost aleasa Aurica DOINA, care o va inlocui pe Alina OSOIANU, ce a ocupat aceasta pozitie incepand cu luna septembrie 2015. Mandatul acesteia la BNAA expirase inca din luna septembrie a.c..

PROMO


Aurica DOINA are o experienta indelungata in domeniul pietei financiare, fiind aleasa in calitate de Vicepresedinte a Comisiei Nationale a Pietei Finaciare in 2007 (coordonator pentru domeniul asigurarilor), ulterior in 2011 este aleasa ca Membru in Consiliul de Administratie al CNPF (coordinator pentru valori mobiliare si microfinantare), pozitie ocupata pana in 2017. Aceasta este de asemenea si lector universitar superior pentru discipline legate de asigurari in cadrul Academiei de Studii Economice.

Piata de Carte Verde s-a ridicat la peste 258 milioane lei in primele 9 luni din acest an, in crestere cu circa 11%, reprezentand aproape 24% in vanzarile intregei piete.

Amintim ca Moldova a intrat in sistemul Carte Verde in anul 2001, iar pana in 2009 a detinut calitatea de membru tranzitoriu. Ulterior a fost decisa intrarea intr-un proces de monitorizare, calitate mentinuta pana in prezent.

De asemenea, in octombrie 2015, Moldova a fost suspendata din sistemul Carte Verde (din cauza mai multor nereguli constatate), decizie fiind revocata ulterior in iunie 2016, dupa masurile intreprinse de catre conducerea BNAA si companiile membre. De asemenea, in 2017, a fost luata decizia Consiliului Birourilor de prelungire a perioadei de monitorizare pentru Moldova cu 3 ani. Mai multe detail aici.

In prezent, activitatea BNAA este apreciata ca fiind stabila, nu exista intarzieri la plata despagubirilor in cadrul sistemului si se implemeteaza un plan de masuri bine stabilite si agreate cu conducerea birourilor Carte Verde de la Bruxelles.

BNAA este o asociatie profesioanala a asiguratorilor care practica asigurari de raspundere civila auto, avand si calitatea de birou national si membru in cadrul sistemului international Carte Verde. De asemenea, BNAA gestioneaza si Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, care garanteaza despagubirea persoanelor prejudiciate prin accidente provocate prin intemediul unor vehicule neidentificate sau a caror posesori nu detin asigurare.

Acesta este condus de catre Adunarea Generala si de catre un Consiliu de Administratie, dupa cum urmeaza:

- Dinu GHERASIM, Presedinte (DONARIS VIG)
- Veronica MALCOCI, Membru in Consiliul de Administratie (GRAWE CARAT Asigurari)
- Vadim SVISIUC, Membru in Consiliul de Administratie (MOLDASIG)
- Vladimir STIRBU, Membru in Consiliul de Administratie (MOLDCARGO)
- Oleg CARLAN, Membru in Consiliul de Administratie (ASITO)
- Andrei MARGINE, Membru in Consiliul de Administratie (GALAS)

In prezent, urmatoarele companii din Moldova pot vinde polite Carte Verde: ACORD Grup, ASTERRA Grup, DONARIS VIG, GENERAL Asigurari, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ si KLASSIKA Asigurari.

Pe piata locala isi desfasoara activitatea in prezent 14 societati de asigurare active, au vandut polite de asigurare in valoare de putin peste 1 miliard de lei in primele 9 luni din acest an, in crestere cu 2,2% fata de perioada similara a anului trecut. Mai multe detalii, aici.

11.991 accesari