1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
BERD devine actionar al EUROINS si ...

BERD devine actionar al EUROINS si investeste pana la 30 milioane de euro

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si EUROHOLD, proprietarul EUROINS Insurance Group, au semnat un acord prin care BERD isi propune sa preia o participatie minoritara in operatiunile EUROINS.

Acordul a fost aprobat la toate nivelurile corporative ale celor doua entitati, urmand ca in zilele viitoare sa fie semnate si documentele contractuale finale. Investitia Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare in EUROINS va fi pentru o suma de pana la 30 milioane euro si va fi realizata printr-o majorare de capital a grupului de asigurari. 

EUROHOLD, proprietarul EUROINS, va participa, de asemenea, la procedura de majorare a capitalului, cu o injectie suplimentara de capital propriu de pana la 12 milioane euro.

EUROINS Insurance Group va utiliza fondurile stranse in principal pentru dezvoltarea si cresterea celei mai mari entitati de asigurare din cadrul grupului - EUROINS Romania Asigurare Reasigurare SA si, in plus, pentru a consolida pozitiile de piata ale holdingului in sud-estul Europei. 

"In ultimele luni, EUROINS Romania a trecut printr-un proces radical de schimbare, reevaluare a riscurilor si imbunatatire a produselor si serviciilor pe care le oferim, practice o repozitionare pe piata asigurarilor. Prezenta BERD in actionariatul EUROINS indica faptul ca suntem pe drumul cel bun, demonstrand ca suntem o companie solida si ca suntem un partener stabil, atat pentru clienti, parteneri de afaceri, cat si pentru autoritati. Au trecut doar cateva luni de cand am preluat mandatul de director general al EUROINS Romania, iar schimbarile pe care mi le-am propus nu se opresc aici. Vom lansa produse noi, avem o abordare diferita fata de clienti, continuam sa investim si sa crestem pe piata non-RCA, pentru ca astazi EUROINS este o companie dinamica, competitiva, care are atat de multe de oferit. Schimbarea nu este usoara, dar prezenta unui partener precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este un semnal pozitiv pentru intreaga industrie romaneasca", a declarat Tanja BLATNIK (foto), Director General al EUROINS Romania. 

Pe langa investitia BERD, actionarii EUROINS Romania au anuntat deja o majorare de capital de 24,3 milioane euro (120 milioane lei) care urmeaza sa fie votata la Adunare Generala Extraordinara din 15 septembrie 2021. Aceasta crestere de capital vine in urma a alte doua majorari successive de capital de peste 25,5 milioane euro (126 milioane lei) si impreuna cu o injectie de capital suplimentara de 8,1 milioane euro (40 milioane lei), care urmeaza sa fie acordata catre EUROINS Romania de compania-mama printr-o datorie subordonata. Acest lucru ar duce la o contributie totala de 57,8 milioane de euro (286 milioane de euro) a actionarului principal la capitalul EUROINS Romania in decursul a mai putin de un an. 

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a cofinantat, de asemenea, achizitia de catre EUROHOLD a activitatii grupului CEZ in Bulgaria. Pe 28 iulie 2021, EUROHOLD - cel mai mare holding bulgar si un grup financiar si de asigurari independent din sud-estul Europei, a finalizat oficial achizitia filialelor grupului energetic ceh CEZ din Bulgaria pentru 335 milioane euro.

Ca urmare a tranzactiei, EUROHOLD a preluat 67% din participatia la cel mai mare distribuitor de energie electrica din Bulgaria - CEZ Distribution Bulgaria (cota de piata de 40%) si cel mai mare furnizor de energie electrica - CEZ Electro Bulgaria, precum si 100% din capitalul celui mai mare comerciant autorizat de energie electrica - CEZ Trade Bulgaria. Grupul a achizitionat, de asemenea, compania de servicii IT CEZ ICT Bulgaria, parcul solar Free Energy Project Oreshetz si centrala electrica pe baza de biomasa Bara Group.

Prin achizitionarea si integrarea activelor grupului CEZ, EUROHOLD isi dubleaza numarul de clienti pe care ii deserveste - la peste 7 milioane - si va angaja peste 6.000 de persoane in 11 tari din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est (CESEE) si din fosta Uniune Sovietica (FSU) ). Filialele bulgare ale Grupului CEZ au peste 3.000 de angajati si furnizeaza servicii catre aproape 3 milioane de clienti.

EUROHOLD Bulgaria este un grup de afaceri independent lider in regiunea CEE / SEE / CSI si cel mai mare holding public din Bulgaria - din punct de vedere al veniturilor. Acesta opereaza in domeniul asigurarilor, leasingului, vanzarilor de masini, gestionarii activelor si serviciilor de investitii. Eurohold listat la BVB si WSE. Detine EUROINS Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care opereaza in 11 tari si detine filiale in Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia si Belarus.

 

PROMO