1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
BCR sustine concursul de ...

BCR sustine concursul de antreprenoriat Young Business Minds, organizat de Scoala Comerciala Superioara Kretzulescu si ASE

Young Business Minds, primul concurs de antreprenoriat creat special pentru elevii claselor X-XII de la liceele si colegiile din Bucuresti, incepe inscrierile pe 17 februarie. Tinerii pasionati de antreprenoriat se pot inscrie in competitie in perioada 17 februarie - 19 aprilie 2023, prin completarea unui formular de participare si realizarea unui plan de afaceri, conform ghidului pus la dispozitie de organizator. Echipele, formate din minimum doi - maximum cinci elevi, sunt mentorate de un profesor coordonator din liceul de provenienta. La finalul concursului, echipele cu cele mai inovatoare planuri de afacere vor fi recompensate cu premii in bani, in valoare totala de 2.000 de euro, plus alte premii speciale.

Concursul este initiat de Scoala Superioara Comerciala "N. Kretzulescu", aprobat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si sustinut de BCR Scoala de Business, BCR Social Finance si Fundatia Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Mai multe informatii despre Young Business Minds sunt disponibile aici.

"Educatia antreprenoriala este despre impact in societate si comunitate, despre luarea unor decizii informate si ar trebui sa fie predata in toate liceele, indiferent de profil. Prin Young Business Minds, le oferim liceenilor din Bucuresti posibilitatea de a experimenta, poate pentru prima data, construirea unui plan de afaceri in cadrul unei echipe si sustinerea lui in fata unui juriu format din antreprenori, experti si profesori. Este a doua competitie de antreprenoriat pentru liceeni sustinuta de BCR, dupa Early Innovators Business Plan Competition, unde au fost deja inscrise 400 de planuri de afaceri in ultimii doi ani", a declarat Catalin LUPOAIE, B2B Marketing Manager BCR.

"In contextul actual, marcat de dinamismul economic si social, observam ca preocuparile elevilor pentru noi oportunitati de business au crescut semnificativ. Prin Young Business Minds, ne dorim sa le oferim elevilor oportunitatea de a-si transforma pasiunile in premisele unui plan de afaceri etic, inovator si sustenabil. Scoala Superioara Comerciala "N. Kretzulescu" ofera un climat de performanta educationala si pune la dispozitia elevilor suportul necesar de cunostinte si de competente pentru a-si construi, in viitor, un business eficient. In cadrul orelor de Educatie antreprenoriala, de Marketing, sau in cadrul "Firmei de exercitiu", elevii nostri invata concepte pe care, acum, le pot pune in practica in astfel de competitii", a declarat prof.ec. Mirela Nicoleta DINESCU, Director al Scolii Superioare Comerciale "N. Kretzulescu".

Cele mai bune 10 planuri de afaceri vor fi selectate de un juriu format din antreprenori, profesori si experti in business din BCR si BCR Social Finance. Finala competitiei va avea loc pe 5 mai 2023 in amfiteatrul Scolii Superioare Comerciale "N. Kretzulescu".

Pentru pregatirea planului de afaceri, liceeni pot accesa in mod gratuit cursurile de pe platforma de educatie financiara BCR Scoala de Business - Cursul "10 sfaturi pentru start-up-uri de succes" realizat de Iancu Guda, vicepresedinte AAFBR si lector universitar, precum si Cursul "Introducere in antreprenoriat".