1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
BCR si OMNIASIG VIG lanseaza o ...

BCR si OMNIASIG VIG lanseaza o asigurare care acopera, printre altele, si tranzactiile frauduloase cu cardul si cu PIN-ul

Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza impreuna cu OMNIASIG Vienna Insurance Group conceptul Multi Protect, un produs de asigurare care ofera acoperire pentru pierderile si furtul bunurilor personale, precum si pentru tranzactiile frauduloase cu cardul si cu PIN-ul, care nu intra in responsabilitatea bancii conform legislatiei in vigoare.

Polita este accesibila online, prin aplicatia George, sau in cadrul fluxului digital de deschidere cont George, pentru clientii noi. Produsul de asigurare are doua componente majore: protectia instrumentelor de plata si cea a protectiei bunurilor personale.

Multi Protect este o asigurare care acopera furtul telefonului, al laptopului, al tabletei, indiferent ca sunt personale sau de serviciu, precum si pierderea anumitor bunuri personale cum ar fi portofel, geanta sau rucsac. Mai mult decat atat, asigurarea acopera furtul numerarului sustras impreuna cu geanta sau portofelul si chiar a numerarului retras de la ATM, daca furtul s-a petrecut in primele 12 ore dupa retragere, prin acte de violenta. O descriere completa a acoperirilor se poate gasi AICI.

Asigurarea este valabila inclusiv in cazul incidentelor petrecute in strainatate, in cazul in care persoana asigurata se afla in concediu sau in interes de serviciu.

"Suntem tot timpul in cautarea de noi produse si solutii prin care sa putem oferi clientilor nostri convenienta, dar si protectie personala. In dezvoltarea acestei asigurari, am plecat de la premisa ca, in fiecare zi, lucram si avem asupra noastra bunuri de valoare mare - de la genti, portofele, telefoane, tablete, laptopuri - si, uneori, nu constientizam pericolul unui incident nefericit. De aceea, conceptul Multi Protect creat alaturi de OMNIASIG s-a concretizat in produsul Multi Protect, care le ofera clientilor nostri acces facil, digital, la o acoperire extrem de necesara pentru evenimente neprevazute, indiferent unde se intampla acestea, mediu fizic sau online", a declarat Marian OPREA, Sef Departament Managementul Produselor de Asigurare Retail, Banca Comerciala Romana.

Asigurarea Multi Protect este disponibila clientilor BCR in trei pachete, Basic, Standard si Plus, cu un tarif lunar de 6,9 lei, 13,9 lei, respectiv 16,9 lei.

In functie de pachetul ales, limitele de despagubire cresc semnificativ. Astfel, pentru tranzactiile cu cardul efectuate prin utilizarea frauduloasa a codului PIN, Multi Protect Basic acopera pana la 4.800 de lei, pachetul Standard pana la 11.200 de lei, iar Plus pana la 16.000 de lei. In cazul pierderii sau furtului bunurilor personale, sumele asigurate prin pachetele Basic, Standard si Plus pornesc de la 2.400 de lei si ajung pana la 6.000 de lei, respectiv 9.000 de lei.

Pasii pe care clientii BCR asigurati prin Multi Protect trebuie sa ii urmeze pentru a beneficia de despagubiri sunt urmatorii:

- Blocarea platilor de pe card sau telefon, in cazul pierderii sau furtului acestora, printr-o solicitare depusa la banca;
- Completarea documentului de refuz de plata, intr-o sucursala BCR, in cazul tranzactiilor frauduloase;
- Notificarea OMNIASIG, prin email sau telefon;
- Trimiterea catre OMNIASIG a documentelor necesare solutionarii daunei;
- Trimiterea catre OMNIASIG a dovezii achizitionarii unui bun inlocuitor, in cazul furtului sau pierderii obiectelor personale;
- Despagubirea se face in maximum 10 zile lucratoare de la ultimul document transmis catre asigurator, iar plata se va face in contul bancar specificat de catre client.

Polita Multi Protect nu asigura toate cazurile de pierderi sau furturi ale bunurilor personale. De exemplu, furtul de numerar retras de la ATM nu este asigurat daca nu au existat acte de violenta sau amenintare. La fel si in cazul in care numerarul nu a fost furat impreuna cu geanta sau portofelul. In acelasi timp, furtul telefonului mobil este asigurat in limita unui singur astfel de eveniment pe an, iar laptopurile si tabletele sunt asigurate pentru doua astfel de incidente anuale.