1asig.ro
1asig.ro

BCR, BRD si Raiffeisen Bank devin actionari cu cote egale in CIT One

5 min. / 1.540 cuvinte
Banca Comerciala Romana (BCR), BRD Groupe Societe Generale si Raiffeisen Bank Romania au finalizat tranzactia tripartita prin care detin o cota egala de actiuni de cate 33,(3)% in CIT ONE, companie de servicii integrate de transport, procesare si depozitare valori.

PROMO


Tranzactia a fost autorizata de Consiliul Concurentei, cele trei banci angajandu-se ferm in respectarea masurilor care vor asigura conformarea cu regulile in materia dreptului concurentei.

Prin aceasta tranzactie, cele trei banci urmaresc optimizarea, dezvoltarea si eficientizarea transportului si procesarii numerarului, consolidand segmentul dedicat de piata si, totodata, urmeaza tendinta, la nivel international, de colaborare intre actorii din piata bancara in acest domeniu.

Pe termen scurt si mediu, cei trei parteneri au in vedere dezvoltarea accelerata a activitatii CIT ONE.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

BRD - Groupe Societe Generale este cea mai extinsa retea bancara privata a tarii. Cu peste 2,2 milioane de clienti, BRD opereaza o retea de 625 de unitati, 30.000 de POS-uri si peste 1.500 de ATM-uri. Banca universala care ofera servicii atat persoanelor fizice, cat si companiilor, BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2,1 milioane de clienti persoane fizice, 97.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari si medii. Banca are aproximativ 5000 de angajati, 350 de agentii in toata tara, 770 de ATM-uri, 335 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de 23.000 de POS-uri.

160 accesari