1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
BAAR: Doar 80% dintre soferii cu ...

BAAR: Doar 80% dintre soferii cu polite RCA la CITY Insurance si-au reinnoit asigurarile

Pana acum aproape 80% din detinatorii auto care aveau polite RCA CITY Insurance cu valabilitatea pana dupa data de 11 mai 2022 si-au reinnoit deja asigurarea RCA la o alta companie de asigurari, a anuntat Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR. Situatia a fost realizata pe baza datelor din baza de date AIDA pana pe 24.05.2022.

Incepand cu data de 12 mai 2022, un numar de 495.642 de polite RCA emise de CITY Insurance si-au incetat "ex lege" valabilitatea, ca urmare a falimentului acestei societati. Detinatorii acestor polite au obligatia sa-si incheie o asigurare RCA la o alta societate de asigurari autorizata, pentru a beneficia in continuare de protectia oferita de asigurare si pentru a nu risca sa fie sanctionati de Politia Rutiera sau sa suporte toate prejudiciile rezultate din accidentele de care ar putea fi facuti raspunzatori.

BAAR a monitorizat evolutia incheierii de noi polite, dupa data de 11 mai, luand in considerare o perioada relevanta de timp, de minimum 10 zile, pentru a vedea in ce masura fostii asigurati RCA ai CITY Insurance si-au indeplint obligatia legala de a incheia o noua asigurare RCA, la o alta companie autorizata.

O prima constatare, asa cum se observa si din infograficul de mai jos, este aceea ca in primele 4 zile de dupa data expirarii valabilitatii politelor, un numar de peste 336.000 de detinatori auto cu asigurari RCA la CITY Insurance au inteles sa incheie noi polite RCA cu alti asiguratori care le-au raportat in baza de date AIDA. Aceasta reprezinta un grad de reinnoire din totalul politelor expirate de 68%.

Analiza la 24.05.2022 arata o crestere a procentajului politelor RCA reinnoite si raportate catre baza de date AIDA de aproape 80%.

Astfel, la data de 24.05.2002, conform raportarile in baza de date cu polite RCA, un numar de 104.359 de detinatori de vehicule nu isi reinnoisera politele RCA, fapt de natura sa provoace ingrijorare in randul tuturor participantilor la trafic.

Date conform politelor RCA raportate si transmise catre baza de date AIDA pana pe 24.05.2022

BAAR atrage atentia ca fostii asigurati RCA CITY Insurance care, indiferent de motive, nu au incheiat o noua polita RCA valabila incepand cu data de 12 mai 2022 la un alt asigurator autorizat in cazul nefericit in care produc un accident de circulatie, nu vor putea beneficia de protectia asigurarii RCA de la CITY Insurance chiar daca data de valabilitate inscrisa in respectiva polita este ulterioara datei de 11 mai 2022, si vor fi obligati sa repare ei insisi prejudiciile pe care le vor provoca tertilor.

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) este o asociatie profesionala care are ca membri toate societatile de asigurare autorizate sa practice, pe teritoriul Romaniei, asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si de tramvaie (RCA).

 

CITITI PE ACEEASI TEMA:
BAAR a achitat deja 91 mil. euro in dosarele CITY Insurance din strainatate, la care se adauga rezerve de 149 mil. euro
11 mai - ultima zi de valabilitate a politelor CITY Insurance. Ce vor face asiguratii?