1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Axa UK: Cererile de despagubire pentru incendii la bateriile Li-Ion ale trotinetelor si bicicletelor electrice se ridica la peste jumatate de million de lire sterline

Asiguratorul avertizeaza cu privire la riscurile asociate incendiilor provocate de vehiculele de mobilitate cu propulsie electrica.

Axa UK a dezvaluit ca doua mari daune asociate cu bateriile litiu-ion de la o trotineta electrica si o bicicleta electrica au dus la o pierdere de aproape jumatate de milion de lire sterline.

Pe masura ce aceasta varianta alternativa de transport devine din ce in ce mai populara, Axa avertizeaza industria asigurarilor si consumatorii cu privire la riscul semnificativ de incendiu cauzat de deteriorarea, supraincarcarea sau expunerea la temperaturi extreme a acestor baterii.

Una dintre cele mai mari daune a avut loc ca urmare a incarcarii bateriei (cu probleme) unei trotinete electrice in bucataria unui apartament - ceea ce a dus la o explozie si la un incendiu care s-a extins la doua etaje de deasupra.

Cel de-al doilea caz a avut loc intr-un bloc de locuinte in care se incarca bateria unei biciclete electrice. Incendiul care a rezultat a distrus apartamentul si a provocat pagube locuintelor din apropiere. In ciuda pagubelor produse in cladirile rezidentiale, nimeni nu a fost ranit.

Un purtator de cuvant al Brigazii de pompieri din Londra a declarat ca "este incredibil de ingrijorator faptul ca asistam in continuare la o crestere a incidentelor in care sunt implicate biciclete si trotinete electrice".

Pe langa avertismentul privind riscul asociat cu proprietatile rezidentiale, Axa avertizeaza, de asemenea, firmele - cum ar fi centrele comerciale, retailerii si instalatiile de depozitare si reparare a bicicletelor si trotinetelor electrice - cu privire la riscurile asociate cu bateriile litiu-ion.

Axa a mai spus ca businessurile trebuie sa se asigure ca au pus in aplicare masuri de precautie rezonabile, au revizuit si actualizat evaluarile existente privind riscurile de incendiu si au achizitionat extinctoare special concepute pentru a fi utilizate in cazul acestor incendii.

Dougie Barnett, director de gestionare a riscurilor clientilor la Axa Commercial, a declarat "Siguranta la incendiu ar trebui sa fie prioritatea principala atunci cand vine vorba de incarcarea si depozitarea bicicletelor si trotinetelor electrice.

"In calitate de asigurator, suntem alaturi de oameni atunci cand se intampla ce e mai rau, dar vrem sa ne asiguram ca aceste riscuri sunt gestionate si reduse, astfel incat acestia sa poata evita consecintele devastatoare ale unui incendiu in casele sau in afacerile lor."