1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Avans de 11% pe piata asigurarilor ...

Avans de 11% pe piata asigurarilor de locuinte in prima jumatate a acestui an

Pe ansamblul pietei asigurarilor de locuinte (obligatorii si facultative), la 30 iunie 2021, s-a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de aproximativ 11% comparativ cu aceeasi data a anului precedent, in vreme ce indemnizatiile brute platite au crescut cu circa 5%.

Conform raportului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, valoarea totala a subscrierilor din S1 2021 a fost de 275,85 milioane de lei, fata de 249,5 milioane de lei in S1 2020.

In acelasi timp, valoarea indemnizatiilor brute platite a urcat la citca 43,8 milioane de lei.

Numarul politelor in vigoare (obligatorii si facultative) a fost de 3.392.070.

Subscrierile aferente asigurarilor facultative de locuinte, pe parcursul primelor sase luni ale anului 2021, au inregistrat o valoare mai mare cu 11% comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, ajungand la 191,55 milioane de lei, in timp ce si indemnizatiile brute platite au crescut cu circa 4%, la 41,65 milioane de lei.

Numarul de contracte noi incheiate in perioada de raportare a crescut cu 7%, pana la 1.578.388 contracte.

Asigurarile obligatorii de locuinte sunt reprezentate de rezultatele activitatii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID). Conform prevederilor legale, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, menit sa acopere trei riscuri de baza specifice Romaniei: cutremur, inundatii si alunecari de teren.

Comparativ cu aceeasi data a anului anterior, la 30 iunie 2021, numarul de contracte in vigoare la sfarsitul perioadei de raportare a crescut cu circa 4%, la 1.813.682.

Primele brute subscrise au crescut cu aproximativ 10%, la 84,3 milioane de lei, iar indemnizatiile brute platite au inregistrat o crestere de aproximativ 23%, pana la 2,14 milioane de lei.

Amintim ca in aceasta perioada se desfasoara si editia a IX-a a campaniei Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte, care este sustinuta si pe UNSAR. Aceasta ampla campanie nationala de informare si educare a populatiei urmareste sa atraga atentia romanilor asupra necesitatii asigurarii propriei case, alaturi de protectia "casei" in care "locuiesc" toate casele noastre - mediul inconjurator.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe http://asigurarealocuintelor.ro/ si pe pagina de Facebook Asigura-te