1asig.ro
1asig.ro

Australia: 13.750 de cereri de despagubire in valoare totala de 925 mil. dolari, dar costurile vor creste semnificativ in perioada urmatoare

5 min. / 1.540 cuvinte
Incendiile de vegetatie care au mistuit Australia si sunt departe de a se fi terminat ar putea fi cele mai costisitoare din istorie, in conditiile in care numarul cererilor de despagubire a crescut cu 43%, valoarea totala a acestora fiind, in momentul de fata, de 925 de milioane de dolari. Totusi, the Insurance Council of Australia avertizeaza ca, in perioada imediat urmatoare, va creste semnificativ atat numarul cererilor de despagubire (in prezent, 13.750), cat si valoarea totala a acestora.

PROMO


Aceasta noua estimare nu acopera, insa, si cererile de despagubire depuse pentru incendiile de vegetatie care au izbucnit loc inainte de data de 8 noiembrie 2019. Cel mai probabil, acesta va fi cel mai costisitor astfel de fenomen din istoria Asutraliei, in conditiile in care costurile au ajuns deja la 925 de milioane de dolari, in vreme ce, dupa incendiile din "Sambata Neagra" (februarie 2009), industria de re/asigurari s-a confruntat cu costuri in valoare totala de aproximativ 1 miliard de dolari.

Intre timp, arata cotidianul britanic The Guardian, doi dintre cei mai importanti asiguratori din Australia - IAG si, respectiv, Suncorp -, nu mai vand, temporar, asigurari in multiple zone afectate de incendiile din Victoria si New South Wales. Cele doua companii au instituit embargo asupra a 67 de zone, aceasta fiind o practica pe care industria o aplica atunci cand decide fie sa nu mai vanda polite de asigurare in regiuni afectate de dezastre, fie sa refuze reinnoirea acestora.

Panica determina oamenii sa achizitioneze asigurari cu putin timp inainte ca locuintele sa fie distruse, iar embargo-ul are menirea, potrivit sursei citate, de a impiedica acest lucru. Suncorp arata ca "analizeaza constant zonele cu embargo si va ridica restrictiile dupa trecerea pericolului iminent", iar IAG spune ca va vinde in continuare asigurari in zonele afectate, cu o mentiune: "Pana la ridicarea restrictiilor, asiguratii nu vor putea inainta o cerere de despagubire pentru un risc specific inclus in embargo."

685 accesari