1asig.ro
1asig.ro

Asociatia Romana a Bancilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

5 min. / 1.540 cuvinte
Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a devenit membru afiliat al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica - Reteaua Internationala de Educatie Financiara, incepand cu luna aprilie 2021.

PROMO


Statutul de membru afiliat al OECD/ INFE (Organisation for Economic Co-operation and Development / International Network on Financial Education) este rezervat organizatiilor non-guvernamentale si organizatiilor non-profit, cum este Asociatia Romana a Bancilor, din mediul academic si fundatiilor care au preocupari in sfera educatiei si a educatiei financiare.

"Acordarea de catre Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a statutului de membru afiliat in cadrul Retelei Internationale de Educatie Financiara reprezinta o recunoastere a demersurilor ARB pe zona programelor de educatie financiara, in linie cu scopul pe care ni l-am asumat ca organizatie, acela de a sprijini economia Romaniei si de crestere a nivelului de educatie financiara. Ne dorim sa valorificam cat mai bine expertiza si know-how-ul OECD in domeniul educatiei financiare prin intermediul initiativelor si proiectelor viitoare care vor fi sustinute in Romania. In acelasi timp, ne vom conecta si cu alte zone de pe glob pentru a aduce plus valoare, prin propriile solutii si elemente de viziune. Ancorarea economiei Romaniei, prin aderarea ca stat la OECD, ar putea conduce la imbunatatirea premiselor de dezvoltare economica" a declarat Sergiu OPRESCU, Presedintele Consiliului Director al ARB.

OECD are in prezent 37 de state membre si reprezinta unul dintre cele mai importante foruri la nivel mondial, care colaboreaza pentru a promova politici care sa imbunatateasca situatia economica si sociala la nivel global.

Afilierea ARB la initiativa internationala a OECD in domeniul educatiei financiare implica consultari cu prioritate privind documentele de educatie financiara ce vor fi emise de OECD sau OECD/INFE pentru consultare publica, participarea la evenimentele globale de educatie financiara ale OECD si la sesiuni specifice dedicate reuniunilor comitetului tehnic sau activitati ale grupurilor de lucru OECD/INFE, ori de cate ori este relevant. ARB este semnatara a Acordului de colaborare, incheiat in anul 2018, cu autoritatile romane pentru realizarea de activitati comune in domeniul educatiei financiare si elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara.

Cresterea gradului de educatie financiara din Romania reprezinta o directie prioritara de actiune a ARB, aceasta fiind unul dintre cei patru piloni strategici de actiune ai comunitatii bancare, alaturi de sustinerea digitalizarii, cresterea intermedierii financiare si consolidarea platformei financiare.

Cu o traditie de 30 de ani, Asociatia Romana a Bancilor este membra a Federatiei Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Platilor, a Federatiei Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European si a 26 organisme nationale lucrative privind dezvoltarea si perfectionarea cadrului economic.

Asociatia Romana a Bancilor este una dintre cele mai puternice asociatii profesionale din Romania. ARB reprezinta piata bancara si s-a extins prin includerea a noua membri afiliati, companii non-bancare, punand astfel bazele unui parteneriat ce isi propune sa contribuie la consolidarea unui mediu de afaceri predictibil, transparent si de incredere in Romania. Prioritatile industriei bancare vizeaza mentinerea rolului sistemului bancar de principal finantator al economiei Romaniei cu asigurarea stabilitatii si credibilitatii sectorului bancar.

1.035 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO