1asig.ro
1asig.ro

Asociatia CFA Romania lanseaza "Certificarea in investitii ESG" de la CFA Institute

5 min. / 1.540 cuvinte

Asociatia CFA Romania, organizatia locala a profesionistilor in investitii, anunta lansarea unui nou program educational al CFA Institute - "Certificarea in investitii ESG".

Acest program de educatie reprezinta o noua calificare globala pentru ESG in managementul investitiilor, si isi propune sa contribuie la integritatea pietelor financiare, prin furnizarea cunostintelor si abilitatilor necesare profesionistilor in investitii pentru a integra factori de mediu, sociali si de guvernanta (ESG), in procesul investitional.

La nivel mondial, conform unui studiu al CFA Institute, 76% din investitorii institutionali si 69% din investitorii individuali se declara interesati de standardele ESG. Astfel, "Certificarea in investitii ESG" este conceputa pentru a permite industriei sa evolueze, punand practicile de sustenabilitate in rol central in decizia de investitii. Cu ajutorul acestei certificari, profesionistii in investitii vor invata cum sa analizeze si sa integreze factorii ESG in deciziile de investitii. Certificarea este de asemenea potrivita si pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca intelegerea problematicilor ESG, si care activeaza in domenii adiacente investitiilor, precum vanzarea si distributia de produse financiare, dezvoltarea de noi produse, consiliere financiara, analiza de risc si nu numai.

Alexandra SMEDOIU, CFA - Presedinte al Asociatiei CFA Romania, declara: "Sustenabilitatea face parte deja din deciziile noastre zilnice. Este un pas natural ca, in primul rand actionarii si investitorii, sa ceara companiilor sa respecte noi standarde. Programul de pregatire oferit de CFA Institute va contribui la cresterea increderii in pietele financiare si va adresa preocupari curente ale tuturor utilizatorilor de informatii financiare".

Obtinerea acestei certificari presupune aproximativ 130 de ore de studiu individual, un examen computerizat de peste doua ore, iar testarea cuprinde 100 de intrebari din materia studiata. Candidatii au la dispozitie un an, dupa inregistrare, pentru a sustine examenul, si la finalizarea cu succes a examenului, li se va acorda Certificarea in investitii ESG - "ESG Investing".

Asociatia CFA Romania este organizatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrata de CFA Institute (USA). Asociatia CFA Romania are misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

In prezent, Asociatia CFA Romania are peste 250 de membri, profesionisti care lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice etc.

CFA Institute este asociatia globala a profesionistilor in investitii care stabileste standardul de excelenta si acreditari profesionale. Organizatia este lider al comportamentului etic pe pietele de investitii si o sursa respectata de cunostinte in comunitatea financiara globala. Scopul CFA Institute este de a crea un mediu in care interesele investitorilor sunt pe primul loc, pietele functioneaza cel mai bine si economiile cresc. Sunt peste 160.000 de detinatori ai titlului CFA in intreaga lume, si sunt 161 de organizatii locale membre ale CFA Institute.

928 accesari