1asig.ro
1asig.ro
Asiguratorii solicita conditii ...

Asiguratorii solicita conditii echitabile de reglementare in contextul digitalizarii

5 min. / 1.540 cuvinte
Insurance Europe, federatia europeana a asiguratorilor si reasiguratorilor, a publicat, recent, raspunsul sau la o consultare a EIOPA - Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale - privind lantul valoric de (re)asigurare si noile modele de afaceri care decurg din digitalizare.

PROMO


Insurance Europe impartaseste opinia EIOPA conform careia piata europeana a asigurarilor este martorul unei transformari digitale care are potentialul de a avea un impact substantial asupra tuturor partilor lantului valoric al asigurarilor. Cu toate acestea, noi forme de colaborarea si externalizare care implica parteneri din afara perimetrului reglementarii asigurarilor reprezinta unul dintre mai multi factori ai acestei transformari.

Potrivit federatiei, cresterea digitalizarii inseamna ca diversitatea furnizorilor si a partenerilor din sectorul asigurarilor este de asteptat sa creasca. De fapt, asiguratorii se angajeaza deja intr-o serie de parteneriate si colaborari in beneficiul clientilor lor.

"O piata mai diversa inseamna totusi ca va deveni si mai important sa mentinem conditii de concurenta echitabile si loiale. In cazul in care noii furnizori de servicii intra pe piata, cadrul de reglementare ofera o protectie eficienta clientilor numai atunci cand noii intrati pe piata de supun principiului aceleasi activitati, aceleasi riscuri, aceleasi reguli", noteaza Insurance Europe.

Astfel, definitia actuala a "activitatii de asigurare" ar trebui sa fie reexaminata, astfel incat sa fie incurajate noile cooperari si activitati legate de domeniul digital ale asiguratorilor si sa fie considerate a face parte integranta din activitatea lor principala de asigurari, mai precizeaza federatia europeana a asiguratorilor si reasiguratorilor.

Sursa foto: rawpixel.com

374 accesari