1asig.ro
1asig.ro

Asiguratorii pot absorbi cererile de despagubire pe segmentele de asigurari de viata si sanatate, dar nu si cele de intrerupere a afacerii

5 min. / 1.540 cuvinte
Un nou studiu realizat de Asociatia de la Geneva noteaza ca riscurile asupra vietii si sanatatii in pandemii similare COVID-19 sunt asigurabile, intrucat, in general, sunt nesistemice si modelabile. Pe de alta parte, asiguratorii Property&Casualty ar trebui sa incaseze timp de 150 de ani prime de asigurare pe segmentul de interupere a afacerii pentru a compensa pierderile globale proiectate, in 2020, pe fondul pandemiei.

PROMO


Asiguratorii au un rol important de jucat in protejarea afacerilor si sustinerea economiilor, insa acest rol ar trebui sa presupuna participarea la initiative guvernamentale, mai arata sursa citata.

Pe fondul unei discutii publice, la scara larga, cu privire la modul de abordare a implicatiilor financiare profunde ale COVID-19, Asociatia de la Geneva, in colaborare cu University of St. Gallen, a lansat un nou studiu - "An Investigation into the Insurability of Pandemic Risk" -, privind capacitatile asiguratorilor de asumare a riscurilor legate de pandemii.

Printre principalele constatari ale studiului, se regaseste si faptul ca, in mod incurajator, riscurile de viata si sanatate in cazul unor pandemii similare COVID-19 nu prezinta provocari fundamentale de asigurare. Cu toate acestea, asiguratorii P&C nu au nici pe departe capacitatea necesara pentru a suporta pierderile de peste 4 trilioane de dolari proiectate, la nivel global, pentru anul 2020. Prin comparatie, asiguratorii P&C incaseaza, anual, prime in valoare totala de 1,6 trilioane de dolari, insa doar 30 de miliarde de dolari reprezinta primele de asigurare incasate, anual, pe segmentul de intrerupere a afacerii.

"Cand a lovit COVID-19, asiguratorii s-au miscat rapid pentru a le oferi sprijin clientilor lor - de exemplu, prin reducerea primelor de asigurare -, pentru a-si proteja angajatii si pentru a se angrena in parteneriate cu guvernele. Asiguratorii achita cu promptitudine toate cererile legitime in care este acoperit riscul de pandemie. Dar, dupa cum arata cercetarile noastre, pandemia a expus un deficit masiv de protectie prin asigurare in zona riscului de continuitate a afacerii. Trebuie sa gasim solutii durabile, care sa valorifice potentialele contributii ale industriei in timp ce aceasta isi mentine solvabilitatea si viabilitatea", arata Jad ARISS - Managing Director, The Geneva Association.

"In timpul COVID-19, asiguratorii le ofera oamenilor sprijin semnificativ in domeniile de viata si sanatate, dar pierderile pe care pandemia le provoaca business-urilor sfideaza criteriile de baza, acceptate la scara larga pentru asigurabilitate. Spre deosebire de riscuri precum catastrofele naturale, acestea apar la scara globala si nu sunt diversificabile. Guvernele si asiguratorii trebuie sa descopere de urgenta modalitatile corecte de parteneriat pentru a se pregati si, totodata, pentru a raspunde unor riscuri extreme cum sunt pandemiile. Studiul Asociatiei de la Geneva va sprijini acest demers", puncteaza si Kai-Uwe SCHANZ - Head of Research & Foresight, The Geneva Association.

Dupa publicarea studiului "An Investigation into the Insurability of Pandemic Risk", Asociatia de la Geneva va prezenta, pana la sfarsitul anului, un studiu denumit "Public and Private Sector Solutions to Pandemic Risk". Pozitia Asociatiei de la Geneva poate fi consultata AICI.

576 accesari