1asig.ro
1asig.ro

Asiguratorii din Marea Britanie, neprotejati impotriva amenintarilor cibernetice hibride

5 min. / 1.540 cuvinte
44% dintre asiguratorii din Marea Britanie recunosc ca au sisteme inadecvate de vizibilitate si detectare a amenintarilor cibernetice, pentru a proteja angajatii care lucreaza de la distanta, iar companiile nu sunt constiente cu privire la volumul atacurilor cibernetice si bresele de securitate ce afecteaza forta de munca de la distanta, arata un studiu realizat de Doherty Associates: "Who Moved my Moat? The cyber security risks of home and hybrid working - what finance and law firms need to know".

PROMO


O treime dintre companii considera ca mediul lor IT este mai vulnerabil la bresele de securitate sau cele de date, mai ales in cazul angajatilor care lucreaza de la distanta, insa, totodata, 58% dintre companii se asteapta ca "biroul hibrid" sa ramana in continuare principala tendinta.

Studiul - care a analizat practicile de securitate cibernetica si de date pentru 750 de companii de asigurari din Marea Britanie si 500 de angajati, de la inceputul pandemiei COVID-19 -, arata si ca 1 din 5 angajati incheie mai multe contracte de cand lucreaza de la distanta, peste o treime dintre acestia spunand ca succesul se datoreaza faptului ca "pot lucra mai repede de acasa".

52% dintre companiile de asigurari chestionate de catre Doherty Associates, pentru studiul "Who Moved my Moat? The cyber security risks of home and hybrid working - what finance and law firms need to know", sustin ca, pana in prezent, nu au experimentat un atac cibernetic sau o bresa de securitate, din momentul in care, pe fondul carantinei din martie 2020, au facut trecerea la munca de la distanta.

Cu toate acestea, un sfert dintre angajati au declarat ca au fost victime ale unei brese de securitate sau ca au provocat singuri un astfel de incident de cand lucreaza de la distanta, sugerand ca angajatii nu raporteaza conducerii toate greselile pe care le comit. 1 din 7 a experimentat un atac tip phishing sau un atac cibernetic similar si 46% au recunoscut ca au trimis prin e-mail informatii confidentiale despre clienti sau atasamente necriptate.

Doar jumatate dintre firmele chestionate au efectuat o evaluare a riscului cibernetic, de cand lucreaza de la distanta, iar 25% recunosc ca "nu pot garanta securitatea pe fiecare dispozitiv utilizat in afara biroului". Cu toate acestea, 1 din 5 asiguratori a spus ca o bresa majora de securitate ar putea presupune costuri de business cuprinse intre 10 - 50 milioane GBP sau chiar mai mult.

"Este minunat sa vedem ca incheierea de contracte si noile afaceri raman solide in pandemie, datorita flexibilitatii si a colaborarii posibile prin adoptarea tehnologiei cloud. Cu toate acestea, firmele de asigurari au fost intotdeauna tinte atractive pentru infractorii cibernetici, prin prisma valorii ridicate a tranzactiilor - si, odata cu munca hibrid sau de la domiciliu, pot fi mai vulnerabile ca niciodata. Din pacate, atacurile sunt comune in sectorul asigurarilor si al subscrierii, in special in acest climat actual de munca de la distanta, iar diferenta dintre numarul firmelor care detecteaza brese de securitate in comparatie cu ceea ce se intampla in realitate sugereaza ca firmele au nevoie de o defensiva cibernetica mai buna, pentru o mai buna vizibilitate si detectare, pentru a mentine in siguranta forta de munca de la distanta", a declarat Terry DOHERTY - CEO, Doherty Associates.

O treime dintre angajatii din asigurari chestionati de Doherty Associates au declarat ca nu au avut parte de un training de constientizare cyber de la inceputul pandemiei, in vreme ce peste doua treimi recunosc ca ignora scanarile antivirus propuse de software-urile de securitate si alertele de actualizare a sistemelor pentru a proteja atat sistemele, cat si datele sensibile ale companiei. 82% marturisesc ca, lucrand de la distanta, folosesc un mix de dispozitive personale si corporate, 53% recunoscand ca au salvat informatii corporate confidentiale pe dispozitivele personale. Nu in ultimul rand, mai arata studiul, doar 53% dintre companiile de asigurari au blocat utilizarea dispozitivelor personale pentru munca.

"(...) Este esential ca firmele sa se asigure ca echipele continua sa functioneze in siguranta si sa respecte pe deplin reglementarile in vigoare, inclusiv GDPR, de oriunde lucreaza. (...) Cu angatii care lucreaza din afara biroului, folosind un mix de dispozitive personale si de companie, firmele nu mai au o singura "usa" de protejat, ci o multitudine de puncte de intrare, pentru a se asigura impotriva infractorilor cibernetici. Acesta este motivul pentru care este esential ca firmele sa aiba o igiena cibernetica excelenta. (...) Pentru o securitate maxima, firmele ar trebui, de asemenea, sa efectueze o evaluare a riscului cibernetic cel putin o data la sase luni", a mai precizat Terry DOHERTY - CEO, Doherty Associates.

803 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO