1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asiguratorii cehi vor acoperi serviciile medicale oferite populatiei in statele UE

Curtea Europeana a decis sa acorde populatiei din Cehia posibilitatea de a beneficia de interventii medicale in statele membre ale Uniunii Europene, cu acoperirea costurilor de catre companiile de asigurari de sanatate, in cazul in care in spitalele locale nu se realizeaza interventiile sau tratamentele necesare, ori daca pacientii ar fi nevoiti sa astepte o perioada prea lunga de timp ce le-ar ameninta starea de sanatate.
Ministrul Sanatatii, Tomas JULINEK, pregateste reforma sistemului de sanatate si promite sa defineasca in textul de lege tratamentele care trebuie acoperite de asigurarile de sanatate si, de asemenea, perioada maxima de asteptare in cazul anumitor interventii medicale.
In eventualitatea in care asiguratorul refuza sa acopere tratamentul necesar realizat in afara tarii, pacientul are dreptul sa dea compania in judecata, urmand ca aceasta sa fie somata sa plateasca toate costurile implicate de serviciul medical respectiv.
In alta ordine de idei, conform oficialilor din piata, sfera tratamentelor acoperite de sistemul public de asigurari de sanatate ar trebui restransa, in timp ce oamenilor ar trebui sa li se ofere posibilitatea de a incheia o asigurare suplimentara pentru situatiile medicale neacoperite.
Ca reactie a principiului liberei circulatii a persoanelor in tarile UE si a posibilitatii de tratare in aceste state, legea ceha trebuie sa clarifice drepturile si obligatiile pacientilor.