1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asiguratorii avertizeaza IAIS sa nu suprasolicite instrumentele de monitorizare pentru evaluarea tendintelor de lichiditate globala

Insurance Europe a publicat raspunsul sau la o consultare a Asociatiei Internationale a Supraveghetorilor de Asigurari (IAIS - the International Association of Insurance Supervisors) privind dezvoltarea de indicatori de lichiditate.

Insurance Europe recunoaste obiectivul IAIS de a dezvolta un indicator de lichiditate care sa actioneze ca un instrument care sa faciliteze monitorizarea sectorului la nivel macro. Cu toate acestea, ar trebui, de asemenea, sa se accepte, in mod, clar faptul ca supravegherea microprudentiala a riscului de lichiditate trebuie sa se bazeze pe analize si cadre specifice fiecarei companii, care nu pot fi standardizate la nivel global.

In ceea ce priveste exercitiul global al IAIS, Insurance Europe sprijina punerea in aplicare a metodei de expunere (AE) propuse, pe care o considera a fi cea mai potrivita metoda de masurare pentru monitorizarea globala a riscului de lichiditate la nivel macro.

Insurance Europe sprijina dezvoltarea si implementarea unui singur parametru de masurare, evaluat pe un singur orizont de timp. Conceptia instrumentului de masurare a lichiditatii ar trebui sa se alinieze la obiectivul macroprudential al acestuia si sa ramana cat mai simpla posibil, pentru a evita sarcinile inutile de reglementare.

Insurance Europe recunoaste eforturile depuse de IAIS pentru a dezvolta abordarea bazata pe proiectia fluxurilor de numerar (CPA - the Cashflow Projection Approach). Intrucat abordarea CPA se bazeaza pe o lista prescriptiva de parametri de stres, care nu sunt potriviti pentru fiecare asigurator in parte, aceasta nu poate, cu toate acestea, sa inlocuiasca parametrii de masurare dezvoltati la nivel intern utilizati pentru gestionarea lichiditatii si ar crea o munca suplimentara si un calcul paralel fara beneficii materiale.

Detalii, AICI.