1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asigurarile sunt esentiale, in ...

Asigurarile sunt esentiale, in special in perioade dificile

Asigurarile sunt esentiale intr-o societate, cu atat mai mult in perioade dificile, cum este cea pe care o traversam acum, in contextul raspandirii COVID-19.

"Pentru a incetini inmultirea cazurilor de infectare cu coronavirus, premierul Italiei Giuseppe CONTE a decis inchiderea tuturor activitatilor comerciale, cu exceptia magazinelor alimentare si a farmaciilor, pastrand in acelasi timp functionale si serviciile bancare si de ASIGURARI, cu respectarea normelor igienico-sanitare", se precizeaza intr-o postare pe pagina de LinkedIn a UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, care reia mesajul oficial transmis de ANIA-Asociatia Asiguratorilor din Italia.

Si in Romania, asiguratorii depun in acest zile eforturi considerabile pentru a mentine toate serviciile operationale. "Responsabilitate si preventie. Acestea sunt cuvinte-cheie in aceste zile. La fel ca multe alte industrii, asiguratorii depun in acest zile eforturi considerabile pentru a mentine toate serviciile operationale, mai ales constatarea daunelor [...]. Multi dintre #OAMENIIdinAsigurari care pot lucra de acasa au facut-o deja, insa in multe cazuri angajatii centrelor de constatare a daunelor si cei din agentii raman `pe baricade' pentru a-si ajuta clientii", a precizat intr-o postare pe aceeasi platforma de socializare Alexandru CIUNCAN, Directorul General al UNSAR.

Printre masurile de preventie luate se numara trecerea la programe flexibile, renuntarea la intalnirile si sedintele fizice si mutarea lor in mediul online, distribuirea de masti, manusi si dezinfectanti etc.

"Fiecare companie are obligatia legala de a avea un plan de continuitate a afacerii (BCP) care sa prevada elementele cheie prin care asiguratorii sa-si desfasoare activitatea in situatii de urgenta pentru a fi aproape de clientii lor", se mai arata in aceeasi postare.

Autoritatile locale, dar si companiile de la nivel national iau diverse masuri in vederea combaterii raspandirii noului coronavirus (COVID-19) si pentru protejarea angajatilor si clientilor.

UPDATE: Bilantul romanilor infectati cu noul coronavirus este in crestere continua. Pana vineri dimineata au fost confirmate 64 de cazuri de cetateni infectati cu virusul COVID - 19 (coronavirus) pe teritoriul Romaniei.