1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asigurarile generale din Bulgaria cresc cu 13% in T1

Companiile de asigurari generale din Bulgaria au cumulat, in primul trimestru al anului in curs, prime in valoare de 156,34 mil. EUR, cu 12,6% mai mult decat in perioada similara a anului precedent, conform datelor relevate de organismul local de reglementare a domeniului financiar.

Cu toate acestea, dinamica pietei s-a mai atenuat, comparativ cu rata de crestere de 15% semnalata in anul 2006, motivul principal fiind declinul profiturilor pe clasa asigurarilor de raspundere civila auto. De asemenea, primele subscrise pe produsul Carte Verde au scazut cu 8,4% fata de primele trei luni ale anului trecut.

Segmentul de asigurari auto a dat semne de moderare a ritmului de crestere inca din 2006, cand a inregistrat o dinamica de numai 7%, in timp ce asigurarile de proprietati, de exemplu, si-au ridicat nivelul de prime subscrise cu 50%.
Totodata, asigurarile auto detin o pondere in cadrul asigurarilor non-viata de 65% si o cota de 85% din daunele inregistrate pe acest sector.

In primul trimestru al lui 2007, prima pozitie pe asigurari generale i-a revenit companiei BULSTRAD, cu o cota de piata de 19,49%, clasamentul fiind completat de ALLIANZ si DZI, in aceasta ordine, cu 14,75% si, respectiv, 14,74% cota de piata.