1asig.ro
1asig.ro

Asigurarile de viata genereaza doar 3% din piata de brokeraj. EXCLUSIV: Topul brokerilor cu vanzari pe life

5 min. / 1.540 cuvinte
Circa 30 milioane euro au totalizat, la finalul anului 2013, primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata prin intermediul companiilor de brokeraj. Ponderea acestora este de 3 puncte procentuale din totalul vanzarilor prin brokeri (estimate la peste 900 milioane euro), arata datele preliminare centralizate de INSURANCE Profile in baza datelor financiare furnizate de peste 80 de companii din piata.

PROMO


In ceea ce priveste ierarhia companiilor alcatuita dupa criteriul volumului de prime brute intermediate, Top 5 a fost format din KUNDEN Broker, PIRAEUS Broker, OVB ALLFINANZ, MARSH Romania si SAFE INVEST Romania. Insumat, cele cinci societati au generat mai bine de 43% din totalul pietei.

Atat in cazul KUNDEN Broker, cat si in cazul SAFE INVEST Romania - companii specializate pe acest segment, politele life au dominat portofoliul de prime intermdiate, generand 95%, respectiv 80% din totalul afacerilor.

In cazul MARSH Romania - subsidiara MMC (Marsh & McLennan Companies) si a PIRAEUS Insurance Broker - societata afiliata grupului grecesc PIRAUES, politele life au reprezentat 3%, respectiv 25% din portofolile acestor companii. In acelasi timp, portofoliul companiei OVB ALLFINANZ a fost format in proportie de 57% din asigurari de viata, restul fiind completat de polite de sanatate (29%) sau property (~10%).

Rezultatele preliminare ale pietei de asigurari in anul 2013 vor fi detaliate in premiera in numarul 1/2014 al revistei de specialitate INSURANCE Profile, care va fi lansat pe 27 martie, cu ocazia Galei Premiilor Pietei Asigurarilor.3.819 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO