1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asigurarile D&O din Marea Britanie stagneaza in 2006

Compania Reasearch and Markets (R&M) din Dublin a adaugat in portofoliu un raport detaliat referitor la dezvoltarea pe care asigurarile de raspundere profesionala D&O au avut-o pe piata Marii Britanii in anul 2006 si la evolutia acestei clase asteptata pentru perioada anului in curs.

Studiul se constituie atat din estimari privind marimea pietei de profil si cotele de piata aferente principalilor competitori, cat si din previziuni de dezvoltare a clasei de asigurari D&O pana in anul 2011.

Astfel, conform studiului R&M, subscrierile din asigurari de raspundere profesionala D&O s-au ridicat la 885 mil. USD in 2006, ceea ce indica o oarecare constanta comparativ cu anul anterior. Stagnarea in procesul evolutional a fost cauzata de nivelul inalt al concurentei, ce a condus, deopotriva, la scaderea cotelor de prima.

Acest tip de asigurare ofera o acoperire foarte complexa, care ridica anumite dificultati in standardizare. Astfel, acoperirea si stabilirea preturilor trebuie revizuite si analizate caz cu caz, ceea ce imprima asiguratorilor necesitatea de a vinde aceste produse mai eficient, prin intermediari, care pot furniza companiei ofertante toate informatiile necesare venite in mod direct din partea clientului.
Interviurile luate managerilor de top din domeniu indica o continuare a dominatiei AIG, in calitate de lider, urmata de ACE, pe a doua pozitie, si CHUBB, pe cea de a treia, in cadrul pietei britanice de asigurari D&O.