1asig.ro
1asig.ro

Asigurarea auto de la Amazon este disponibila pentru soferii si motociclistii din India

5 min. / 1.540 cuvinte
Asigurarea auto de la Amazon a fost lansata in India, marcand astfel primul pas pe care gigantul il face pe piata serviciilor financiare globale. Compania de e-commerce a confirmat incheierea unui parteneriat cu Acko General Insurance Mumbai - companie in care Amazon investeste -, care urmeaza sa subscribe asigurarile auto Amazon adresate soferilor si motociclistilor din India.

PROMO


Mahendra NERURKAR - Chief Executive & Director, Amazon Pay India -, a declarat, recent, ca Amazon si-a propus sa isi extinda acoperirea pe asigurare, astfel incat, pe viitor, sa poata oferi asigurari care, printre altele, sa includa si alte planuri. Asigurarea auto Amazon este disponibila pentru utilizatorii Amazon Pay si poate fi achizitionata de pe site-ul companiei sau prin intermediul aplicatiei de mobil dedicate.

Compania sustine ca o asigurare auto poate fi achizitionata in mai putin de doua minute si, de asemenea, ca nu e nevoie de documentatie in acest sens, ceea ce o transforma intr-o polita accesibila si convenabila pentru soferii si motociclistii din India. De asemenea, compania pregateste si beneficia si reduceri pentru asigurati, insa, in momentul de fata, inca nu a conturat avantajele suplimentare pe care sa le ofere.

In ultima perioada, industria de asigurari din India se numara printre sectoarele de servicii financiare care au atras atentia gigantilor tehnologici la nivel national si international. De exemplu, Paytm, unul din cele mai valoroase start-up-uri din India, a achizitionat compania locala de asigurari Raheja QBE, tranzactia fiind realizata in schimbul unei sume de 76 de milioane de dolari.

Asigurarea auto oferita de Amazon are posibilitatea de a se adresa unui deficit semnificativ care macina India, in conditiile in care doar o mica parte din cei 1,3 miliarde de locuitori are access la acoperire prin asigurare. Analistii considera ca oportunitatile digitale si companiile tehnologice pot face ca asigurarea sa fie perceputa altfel in India si sa determine mai multi localnici sa incheie o polita.

278 accesari