1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asigura-te ca esti in siguranta: ...

Asigura-te ca esti in siguranta: recomandari in caz de canicula pentru populatie

Canicula reprezinta un fenomen de risc nu doar pentru persoane vulnerabile, ci si pentru intreaga populatie, atat cand oamenii se afla in spatiul public, cat si atunci cand stau acasa. In acest context, in cadrul comunitatii online Asigura-te, sub egida careia se desfasoara, in fiecare an, campania nationala "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", au fost lansate cateva sfaturi de siguranta pentru aceasta perioada.

Asadar, in caz de canicula se recomanda:

  • Ramai in casa si limiteaza expunerea la soare.
  • Mananca regulat, echilibrat si usor. Consuma fructe si legume proaspete, iaurt. Evita alimentele cu un continut sporit de grasimi, in special de origine animala. Evita utilizarea sarii.
  • Bea multa apa pentru a ramane hidratat. Bea 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apa, sucuri naturale din fructe si ceaiuri caldute (soc, musetel, urzici). Evita consumul bauturilor alcoolice sau al celor cu cofeina sau zahar (carbogazoase). Persoanele care au epilepsie, sufera de inima, rinichi sau ficat au restrictionare privind utilizarea lichidelor ori au probleme de retinere a lichidelor, de aceea trebuie sa consulte un medic inainte de a creste aportul acestora.
  • Limiteaza consumul de bauturi alcoolice.
  • Evita sa iesi din casa la orele pranzului. Deplasarile sunt recomandate in primele ore ale diminetii sau seara, pe cat posibil prin zone umbrite, alternand deplasarea cu repausul, in spatii dotate cu aer conditionat (magazine, spatii publice).
  • Redu cat mai mult expunerea la soare si stai la umbra.
  • Poarta haine usoare, racoroase, deschise la culoare, care acopera cat mai mult pielea. Protejeaza-ti fata si capul purtand o palarie cu boruri largi.
  • Protejeaza-ti ochii purtand ochelari de soare cu lentile colorate din categoria 3 (filtre optice marcate UV 400 de culoare gri, maro sau verde), sau prin intermediul unor ochelari de vedere prevazuti cu lentile fotocromatice.
  • Nu lasa niciodata copiii sau animalele singure in autovehicule inchise.
  • Evita muncile extenuante sau activitatile fizice intense in partea cea mai calduroasa a zilei (intervalul 11.00-18.00).
  • Mentine legatura eu persoanele in varsta (rude, vecini, persoane cu dizabilitati), interesandu-te de starea lor de sanatate si ofera-le asistenta ori de cate ori au nevoie.

Luna Asigurarilor de Locuinte - o campanie care aminteste, anual, romanilor de importanta protejarii lor si a casei lor

In vederea cresterii gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care le este expusa locuinta, cat si informarea acestora cu privire la formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurari obligatorii sau facultative de locuinta se desfasoara, anual, campania nationala de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte".

In cadrul acesteia, romanii afla ca, pentru protectia financiara in cazul in care locuinta este afectata de un incendiu, exista asigurarea facultativa a locuintei, pe care acestia ar trebui sa o aiba in vedere pe langa incheierea unei polite obligatorii PAD (care acopera doar riscurile catastrofale - inundatii, cutremur, alunecari de teren). De asemenea, pentru companiile care pot fi afectate de incendii, exista posibilitatea incheierii unei asigurari de tip property.

Pe langa aceste informatii, campania transmite, in fiecare an, si informatii de baza pe care oamenii ar trebui sa le cunoasca pentru a face fata unor situatii de urgenta si pentru a se proteja mai bine, de la cum trebuie sa reactioneze in cazul unui incendiu sau al unui cutremur, ce masuri pot lua pentru a reduce cat mai mult furtul din locuinta, cum trebuie sa procedeze in caz de inundatie sau de furtuna si nu numai.