1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Apropierea dintre zona academica ...

Apropierea dintre zona academica si cea de business, alaturi de pozitionarea industriei de asigurari intr-un "angajator preferat" reprezinta obiective importante ale UNSAR

"Apropierea dintre zona academica si cea de business, alaturi de pozitionarea industriei de asigurari intr-un "angajator preferat" reprezinta obiective importante pe care UNSAR le-a sustinut in mod constant in dialogul institutional. Ne bucuram sa vedem ca lucrurile prind contur si ca exista deschidere din partea mediului academic si a studentilor pentru a intra in dialog cu industria", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General, UNSAR, intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM.

"Educatia financiara este unul dintre pilonii centrali ai activitatii UNSAR si credem ca fiecare industrie ar trebui sa dedice resurse pentru educarea consumatorilor. Salutam in acest sens pasii facuti si de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor, Autoritatea de Supraveghere Financiara si de Asociatia Romana a Bancilor, care au incheiat, in iulie 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activitati comune in domeniul educatiei financiare si elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara. Suntem deschisi sa contribuim la acest dialog institutional deoarece credem intr-o buna colaborare cu toti stakeholderii, de la cei din zona privata si pana la institutii si autoritati. Doar prin astfel de initiative si prin implicarea tuturor putem schimba anumite perceptii si ridica nivelul de informare al romanilor", a precizat Alexandru CIUNCAN.

"Nu in ultimul rand, trebuie subliniat aici aportul ISF-Institutul de Studii Financiare si al ASF-Autoritatea de Supraveghere Financiara pe acest palier, care a crescut puternic in ultima vreme, mai ales pe zona de pregatire vocationala dedicata tinerilor studenti, prin programe de tipul SmartFIN@ISF sau FINCLUB al ASF si nu numai", a adaugat Directorul General al UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

Conform acestuia, educatia financiara ne poate ajuta pe noi toti sa intelegem mai bine cum functioneaza mecanismele pietelor financiare si sa fim mai bine pregatiti in fata provocarilor prezentului. "Aceasta poate contribui la o atitudine mai responsabila din partea noastra si, in definitiv, la cresterea nivelului de trai, daca luam in calcul ca o societate mai bine protejata in fata riscurilor este, totodata, una mai puternica", a precizat Alexandru CIUNCAN.

Cititi AICI intregul interviu cu Alexandru CIUNCAN, Directorul General al UNSAR.