1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Aplicatia RO-Alert a fost ...

Aplicatia RO-Alert a fost actualizata

A fost lansata forma actualizata a aplicatiei RO-Alert prin care se primesc mesaje pe telefoanele mobile, mai multe tipuri de alerte si informatii utile pentru populatie, potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU).

Aplicatia, disponibila atat in limba romana, cat si engleza, este impartita in mai multe sectiuni: stiri, harta interactiva, apelare rapida la numarul unic de urgenta 112 si ghiduri instructive pentru situatii de urgenta si altele.

Harta interactiva ofera informatii despre cele mai apropiate puncte cheie, de maxima importanta, precum: unitati de primiri-urgente, spitale, unitati de pompieri, baze si refugii salvamont, adaposturi de protectie civila, statii de ambulanta, unitati de politie si jandarmerie, farmacii non-stop.

De asemenea, cetatenii au acces si la informatii si link-uri de interes, precum: Platforma "FII PREGATIT", Serviciul SMS 113 pentru persoane cu dizabilitati, Ghid Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, dar si catre site-uri ale institutiilor aflate in coordonarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, precizeaza sursa citata.

Aplicatia DSU este disponibila atat pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar si Android si poate fi descarcata gratuit, dupa cum urmeaza:

- App Store https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906

- Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu