1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Aplicatia Amiabila: Peste 70.000 ...

Aplicatia Amiabila: Peste 70.000 de conturi create si noi functionalitati adaugate de BAAR

De la mijlocul lunii octombrie 2022, data lansarii aplicatiei Amiabila si pana in prezent au fost create peste 71.000 de conturi, cu o medie zilnica de peste 300 noi conturi.

Tot in aceasta perioada peste 6600 de persoane implicate in accidente au incheiat Constatarea amiabila in format electronic. Aproximativ in 15% dintre aceste cazuri, in cele 3300 de accidente, ambii participanti aveau cont creat la momentul completarii constatului amiabil.

Datele reflecta cresterea popularitatii aplicatiei care permite incheierea formularului "Constatare amiabila de accident" si in format electronic, in randul utilizatorilor, datorita simplitatii in utilizare a acesteia si a eficientei sale in protocolarea rapida a accidentelor rutiere in care au fost implicate doar doua autovehicule, ambele asigurate si care s-au soldat doar cu daune materiale la vehiculele implicate.

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR a continuat sa depuna eforturi pentru a adauga o serie de imbunatatiri si noi functionalitati la aplicatia "Amiabila".

"Continuam sa imbunatatim Amiabila tinand cont atat de sugestiile venite din partea utilizatorilor cat si de opiniile membrilor BAAR sau ale altor specialisti din domeniu. Toate acestea ne ajuta sa progresam in directia gasirii solutiilor potrivite pentru cresterea gradului de accesibilitate si utilitate a aplicatiei.", declara Madalin ROSU, Presedintele BAAR

Principala noutate a "Amiabila", valabila incepand cu 10.01.2023, o reprezinta implementarea suplimentara a unui mecanism de setare a unor alerte de expirare a documentelor uzuale care insotesc un autovehicul sau sunt necesare in trafic dar si a acelora care servesc completarii unui constat amiabil (permis de conducere, ITP, rovigneta, RCA si CASCO). Pentru fiecare tip de alerta se pot alege cu usurinta mai multe optiuni de notificare si poate fi selectata modalitatea preferata pentru primirea acestora, respectiv direct in aplicatie sau pe e-mail.

O alta imbunatatire vizeaza posibilitatea selectarii locului in care a avut loc evenimentul rutier, pentru cazurile in care, din anumite motive, nu se foloseste localizarea prin GPS.

Functionalitati noi se regasesc si in fluxul de inregistrare in aplicatie, validarea diferita a adresei de e-mail in cazul in care doar unul dintre utilizatorii implicati in accident are un cont creat si, nu in ultimul rand, implementarea unui mecanism de actualizare automata a aplicatiei, dupa fiecare lansare a unei noi versiuni a acesteia.

Reamintim ca "Amiabila" in format electronic se poate incheia si prin intermediul unui singur telefon fiind disponibila atat pentru telefoanele cu sistem de operare IOS, cat si pentru cele cu Android. Pentru usurinta completarii formularului, BAAR recomanda instalarea aplicatiei de catre ambii conducatori auto. Astfel, datele necesare ale unuia dintre participanti vor putea fi transferate automat in telefonul celeilalte persoane, printr-o simpla scanare a unui cod QR generat de aplicatie.

 

Link-ul de conectare la aplicatia "AMIABILA" este: https://www.amiabila.com/

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) este o asociatie profesionala independenta si autonoma care are ca membri toate societatile de asigurare autorizate sa practice, pe teritoriul Romaniei, asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si de tramvaie (RCA).