1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Aon face "progrese semnificative" in imbunatatirea viziunii asupra riscului

Aon a declarat ca a inregistrat "progrese semnificative" in colaborarea cu Karlsruhe Institute of Technology, care urmareste imbunatatirea viziunii reasiguratorilor/asiguratorilor asupra riscurilor.

Potrivit companiei, colaborarea extinsa va utiliza cele mai noi tehnologii din zona stiintelor climatice in modelele numerice de inundatii ale Aon's Impact Forecasting, pentru a le permite asiguratorilor sa aiba acces la estimari mai precise ale pierderilo si astfel pentru a contribui la luarea unor decizii mai bune in ceea ce priveste determinarea riscului, reasigurarea si cerintele de reglementare.

Adam Podlaha, seful echipei Impact Forecasting de la Aon, a declarat: "In abordarea impactului schimbarilor climatice asupra afacerilor clientilor nostri am pus in aplicare strategia noastra pe termen lung de dezvoltare a modelelor atmosferice cu rezultate pe termen scurt. Colaborarea noastra cu KIT reprezinta o componenta important in lucrul nostru de a ne asigura ca rezultatele din suita noastra de modelare se bazeaza pe cele mai recente cercetari climatice."

El a adaugat: "Suntem deja martori ai provocarilor globale generate de schimbarile climatice si, prin urmare, aceasta initiativa isi propune sa ajute clientii sa navigheze facil in cadrul operatiunilor lor, sa isi dezvolte rezilienta si sa ia decizii de afaceri mai bune in ceea ce priveste transferul si reducerea riscurilor."

Vestea coincide cu prima aniversare a inundatiilor majore din Europa Centrala si de Vest care au reprezentat 13 miliarde de dolari in pierderi asigurate si au reprezentat al doilea cel mai costisitor eveniment din 2021. Pericolul european de inundatii a fost, de asemenea, un risc cheie evidentiat in cel de-al saselea raport de evaluare al Grupului Inter-guvernamental privind Schimbarile Climatice (IPCC).

Pentru a continua progresul, echipa Impact Forecasting de la Aon a lansat un program pilot care incorporeaza studiile privind schimbarile climatice din Europa Centrala si cercetarile anterioare de la KIT in modelul sau de inundatii din Cehia. Scenariile climatice ale modelului german de inundatii sunt programate sa fie lansate in al treilea trimestru al anului 2022.

Integrat in platforma de calculare a pierderilor ELEMENTS a Impact Forecasting, acesta va permite asiguratorilor sa evalueze impactul pierderilor legate de clima asupra portofoliului lor, ajutand la identificarea zonelor in care fenomenele atmosferice vor produce daune direct sau indirect.

Ladislav Pal?n, liderul Impact Forecasting in domeniul cuantificarii schimbarilor climatice pentru inundatii, a adaugat: "Studiul nostru pentru Cehia arata ca efectul schimbarilor climatice variaza in Europa si depinde de marimea bazinelor hidrografice. In aceste conditii, daca nu se modifica sistemele de aparare impotriva inundatiilor, impactul financiar ar putea duce la o crestere semnificativa a pierderilor anuale medii (AAL) si a pierderilor in perioadele de revenire mai scurte, in timp ce pierderile la limita ar putea scadea. Aceste constatari confirma complexitatea fenomenologiei studiate si necesitatea unor parteneriate si a unei dezvoltari constante."