1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Aon a lansat cea de-a 15-a editie a studiului privind riscul in asigurari

Aon a lansat cea de-a 15-a editie a Insurance Risk Study, un raport anual care ofera o analiza globala a industriei de asigurari atat pe linii de business, cat si pe regiuni, informeaza The Actuarial Post. Studiul Aon analizeaza performanta industriei de profil in 2019, oferind informatii privind nivelurile de prime si de capital si, totodata, evaluand domeniile de crestere, profitabilitate si potentiale riscuri.

The Insurance Risk Study arata ca, la sfarsitul anului 2019, primele globale inregistrau un maxim istoric de 5,6 trilioane de dolari - o crestere de 3,2% comparativ cu anul precedent -, primele pe segmentul de asigurari Property & Casualty inregistrand o crestere de 4,1%, cele pe segmentele de viata si sanatate - o crestere de 2,3%, in vreme ce primele de reasigurare au crescut cu 12,8%.

Printre altele, studiul realizat de Aon mai arata ca:
  • In 2019, linia de business Property & Casualty a inregistrat din nou profit de subscriere la nivel global, cu o rata combinata de 97,4%. Europa a avut o rata combinata medie de 95,5%, in timp ce Asia-Pacific si America au inregistrat o rata combinata medie de 98%.
  • Asigurarile auto au reprezentat cea mai rapida linie de business, cu o crestere anuala de 6% in ultimii 5 ani, tendinta determinata de o crestere puternica a acestei linii de business in China, Coreea de Sud si SUA.
  • Pentru al patrulea an consecutiv, Malaezia si Indonezia s-au clasat in primele zece pozitii ale indexului Aon Country Opportunity. Aceste tari s-au remarcat printr-o rata combinata scazuta, o crestere sanatoasa a primelor de asigurare si a Produsului Intern Brut, precum si printr-un mediu politic stabil.
Studiul Aon poate fi accesat, in intregime, AICI.