1asig.ro
1asig.ro

Aon: Sezonul musonic din Asia a provocat deja pierderi economice de 22 de miliarde de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Sezonul musonic din Asia a provocat deja pierderi economice de 22 de miliarde de dolari, noteaza Aon, in cel mai recent raport "Global Catastrophe Recap". In acest interval, mai arata Aon, precipitatiile sezoniere au adus in China cele mai grave inundatii din ultimii 30 de ani, provinciile Anhui, Hubei si Chongqing fiind printre cele mai afectate. Pana in momentul de fata, si-au pierdut viata cel putin 175 de persoane.

PROMO


Ministerul pentru Situatii de Urgenta din China sustine ca, de la inceputul sezonului musonic, aproximativ 500.000 de locuinte au fost distruse total sau partial, inundatiile afectand si peste 5,2 milioane de culturi agricole. Pierderile economice directe au fost estimate la aproximativ 22 de miliarde de dolari, pierderi de 16 miliarde de dolari fiind inregistrate doar in luna iulie.

Potrivit CBIRC (the China Banking and Insurance Regulatory Commission), 6 provincii din China - Anhui, Hubei, Hunan, Guangxi, Jiangxi si Sichuan -, au inregistrat deja 188.000 de cereri de despagubire, cu o valoare totala de 759 de milioane de dolari. Doar in provincia Anhui, s-au inregistrat, pana in momentul de fata, 69.339 de cereri de despagubire de pe urma inundatiilor, in valoare de 320 de milioane de dolari.

In Japonia, ploile torentiale au declansat alunecari de teren si inundatii severe in sudul tarii, in perioada 3-7 iulie, provocand moartea a cel putin 82 de persoane si ranirea altor114. Inundatiile au generat cele mai mari pagube pe insula Kyushu, acolo unde zeci de prefecture au raportat niveluri variate de pagube, iar autoritatile au alocat un ajutor de urgenta in valoare de 4 miliarde de dolari.

De asemenea, in Noua Zeelanda, "un nivel de precipitatii inregistrat doar o data la 500 de ani", asa cum a descris the Meteorological Service of New Zeeland ploile torentiale de luna trecuta, a declansat inundatii si alunecari de teren, afectand si o suprafata insemnata de culture agricole. Autoritatile se asteapta la pierderi semnificative, care vin dupa cele 20 de milioane de dolari de pe urma inundatiilor din februarie.

"In ciuda unui start timpuriu al sezonului uraganelor din Atlantic, cele mai semnificative dezastre naturale s-au inregistrat, in Asia, in luna iulie. Sezonul musonic extrem de activ a generat inundatii severe in India, China, Bangladesh si Japonia, in urma carora au fost inregistrate pierderi de 20 de miliarde de dolari. Se anticipeaza ca mare parte a daunelor produse in infrastructura, agricultura si pe segmentul property nu vor fi asigurate, ceea ce subliniaza din nou importanta cruciala de a gasi modalitati prin care deficitul de protectie prin asigurare din zona sa fie redus", spune Michal LORINC - Catastrophe Analyst, Aon.

251 accesari