1asig.ro
1asig.ro

Aon: Pierderile provocate industriei de re/asigurari de incendiile de vegetatie din SUA depasesc pragul de 8 miliarde de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Pierderile asigurate provocate industriei de re/asigurari de incendiile de vegetatie care au mistuit SUA, mai ales in regiunea de vest, incluzand aici si state precum California, Oregon si Colorado, ar fi depasit deja pragul de 8 miliarde de dolari, arata Artemis, care citeaza Aon. Totodata, potrivit sursei citate, Aon se asteapta ca pierderile economice provocate de incendiile de vegetatie sa fi depasit deja 13 miliarde de dolari.

Astfel, 2020 se anunta un an extrem de costitisor pentru industria de re/asigurari, si nu numai, si, tinand cont ca sezonul incendiilor inca nu s-a terminat, este foarte posibil ca pierderile asigurate si pierderile economice sa creasca semnificativ in perioada urmatoare, mai arata sursa citata.

In septembrie 2020, RMS, companie specializata in modelarea riscului de catastrofe naturale, estima ca incendiile de vegegatie care au afectat vestul SUA ar urma sa provoace, per total, pierderi cuprinse intre 4 si 8 miliarde de dolari pentru industria de re/asigurari. Acum, se pare ca, pe masura ce incendiile au continuat sa afecteze SUA, mai ales Colorado si California, pragul de 8 miliarde de dolari a fost depasit.

Aon Impact Forecasting subliniaza ca, in California, Glass Fire a distrus, total sau partial, peste 1.800 de structuri, provocand pierderi economice de 3,75 miliarde de dolari. In 2020, doar in California au fost afectate peste 1,6 milioane de hectare de teren, au fost distruse aproximativ 10.500 de structuri, iar 31 de oameni si-au pierdut viata in incendiile de vegetatie, potrivit Aon.

In Colorado, 3 din cele mai importante 4 incendii din istoria statului au avut loc incepand cu data de 31 iulie 2020. De asemenea, mai noteaza Aon, Beachie Creek (Oregon) a provocat pierderi economice de peste 1,6 miliarde de dolari, in vreme ce California Creek a generat pierderi de peste 600 de milioane de dolari, iar Holiday Farm (Oregon) - peste 550 de milioane de dolari.

Avand in vedere si alte incendii de vegetatie de dimensiuni mai mici, care au provocat pierderi de ordinul sutelor de milioane de dolari, este lesne de inteles ca 2020 se anunta a fi un an extrem de costisitor. Per ansamblu, Aon Impact Forecasting noteaza ca incendiile care au inghitit California, Colorado si Oregon au provocat pierderi de peste 13 miliarde de dolari, lasand in urma o nota de plata de peste 8 miliarde de dolari pentru industria de re/asigurari.

1.422 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO