1asig.ro
1asig.ro

Aon: Pierderile asigurate de 30 de miliarde de dolari pentru catastrofele din S1 depasesc media ultimilor 20 de ani

5 min. / 1.540 cuvinte
La nivel global, pierderile asigurate pentru catastrofele inregistrate in prima jumatate a anului in curs au depasit 30 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta un nivel cu 8% mai mare decat media ultimilor 20 de ani (28 de miliarde de dolari), noteaza cel mai recent raport realizat de Aon.

PROMO


Raportul arata ca, in S1 2020, au fost inregistrate, la nivel global, 207 catastrofe naturale, in conditiile in care media ultimilor 20 de ani este de 184. Combinate, aceste evenimente au adus pierderi economice de aproximativ 75 de miliarde de dolari, cu 25% mai mici decat media ultimilor 20 de ani (98 de miliarde de dolari).

Potrivit Aon, protectia prin re/asigurare a evenimentelor amintite (30 de miliarde de dolari in S1 2020) a reprezentat aproximativ 22,5% din totalul pierderilor economice din primul semestru, ceea ce subliniaza inca o data severitatea deficitului global de protectie prin asigurare.

In S1 2020, mai arata raportul Aon, pierderi de miliarde de dolari au fost inregistrate in cel putin 20 de evenimente, cele mai multe dintre acestea fiind inregistrate in SUA (10), Asia-Pacific (5), Europa si EMEA (3), dar si America de Sud (2).

In ceea ce priveste pierderile economice, ciclonul Amphan - care a spulberat India in luna mai, provocand moartea a cel putin 133 de persoane -, a fost cel mai costisitor eveniment, generand pierderi directe de aproximativ 15 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, cel mai costisitor eveniment asigurat care a avut loc in prima jumatate a anului in curs a fost inregistrat in SUA, in perioada 10-14 aprilie, valoarea totala a despagubirilor fiind de aproximativ 3 miliarde de dolari.

"Prima jumatate a anului 2020 a reprezentat o provocare pe mai multe fronturi, avand in vedere efectele continue ale pandemiei COVID-19 si o serie de fenomene meteorologice extreme cu impact semnificativ care au fost inregistrate in intreaga lume. Doar SUA s-au confruntat, in aceasta perioada, cu un numar record de 10 furtuni severe, fiecare dintre acestea provocand pierderi de cel putin 1 miliard de dolari, in vreme ce Australia si Canada s-au confruntat cu episoade de grindina severa, in urma carora pagubele au fost de ordinul miliardelor de dolari. Ciclonul Amphan, care a afectat India si Bangladesh, incendiile din Australia, furtunile din Europa si caldura inregistrata in Cercul Arctic au fost, la randul lor, evenimente notabile pentru prima parte a anului. Desi pierderile din prima jumatate a anului nu arata o corelatie directa cu cea de-a doua jumatate a anului, sezonul uraganelor din Atlantic subliniaza necesitatea de a acorda atentie riscului de pericol natural in lunile urmatoare", spune Steve BOWEN - Director & Meteorologist, Impact Forecasting, Aon.

Acelasi raport realizat de Aon mai arata ca, in prima jumatate a anului in curs, catastrofele naturale care au avut loc la nivel global au provocat si moartea a aproximativ 2.200 de persoane, o cifra mult redusa in comparatie cu media ultimilor 20 de ani, situata la 39.800.

294 accesari