1asig.ro
1asig.ro

Aon: Incendiile de vegetatie, furtunile tropicale si musonii, contributie importanta la un septembrie costisitor

5 min. / 1.540 cuvinte
Incendiile de vegetatie care au afectat SUA, furtunile tropicale, uraganele si ploile musonice care au fost inregistrate, la nivel global, in septembrie 2020 au provocat pierderi de ordinul miliardelor de dolari, arata cel mai recent raport realizat de Aon.

PROMO


Aon subliniaza ca impactul economic semnificativ inregistrat in luna septembrie a avut la baza, in principal, incendiile de vegetatie din SUA si uraganul Sally si, probabil, va fi unul dintre cele mai mari pentru industria de re/asigurari.

Cu toate acestea, cel mai costisitor eveniment evidentiat de Aon a fost reprezentat de ploile musonice din China si, mai pe larg, din Asia. Potrivit Aon, inundatiile musonice inregistrate in Asia, in 2020, au generat pierderi economice de aproximativ 45 de miliarde de dolari. In China, inundatiile au continuat luna trecuta si autoritatile locale sustin ca, in anumite regiuni ale tarii, inundatiile musonice de anul acesta au fost cele mai grave din ultimii 22 de ani.

Sursa citata noteaza ca, in acest sezon, peste 1,4 milioane de locuinte au fost partial sau complet distruse de la inceputul ploilor severe declansate de musonul Mei-yu, in China. Fenomenele extreme au provocat pierderi economice de 32 de miliarde de dolari.

Incendiile de vegetatie au facut ravagii in SUA si in septembrie. In California, de exemplu, 5 din cele mai importante 6 incendii de vegetatie din ultimii 88 de ani au fost inregistrate in august si septembrie 2020. Alte 5 au intrat in topul celor mai devastatoare 20 de incendii din istoria Californiei. Potrivit Aon, costurile economice provocate industriei de re/asigurari de incendiile din California, Oregon si Washington sunt de ordinul miliardelor de dolari.

Uraganul Sally a fost, in septembrie, un alt eveniment semnificativ pentru industria de profil, provocand pierderi economice estimate, in momentul de fata, la peste 5 miliarde de dolari. Pentru pietele publice si private de asigurari, nota de plata va depasi 2,5 miliarde de dolari.

"Al treilea trimestru e, din punct de vedere istoric, cel mai costisitor, avand in vedere activitatea ciclonica din Atlantic si Pacific. Septembrie a adus furtuni semnificative in SUA, Belize, Coreea de Sud si Portugalia, dar reaparitia riscului de incendii a fost in centrul atentiei. Incendiile istorice, din perspectiva structurilor afectate si a terenurilor mistuite, au avut un impact de lunga durata asupra SUA. Amplificate de vremea calda si uscata, in combinatie cu combustibilul disponibil in abundenta, incendiile de vegetatie din SUA au facut din 2020 cel de-al saselea an consecutiv cu plati de miliarde de dolari pentru asiguratorii globali ce acopera acest risc. Aceste pierderi vin intr-un moment in care industria se concentreaza asupra costurilor anuale tot mai mari provocate de pericolele secundare", spune Steve BOWEN - Director & Meteorologist, Aon Impact Forecasting.

454 accesari