1asig.ro
1asig.ro

Aon: Deceniul recent incheiat, cel mai costisitor din punct de vedere al dezastrelor naturale

5 min. / 1.540 cuvinte
Deceniul recent incheiat a fost cel mai costisitor din istorie prin prisma pierderilor generate de dezastrele naturale, arata Reuters, care citeaza Aon. Potrivit sursei citate, dezastrele naturale au provocat pierderi de 3 trilioane de dolari, cu 1 trilion de dolari mai mult decat in deceniul anterior.

PROMO


Aon arata ca, in 2010-2019, regiunea Asia-Pacific a fost cea mai afectata de dezastre naturale, cu 44% din totalul acestora.

Printre factorii care au contribuit la cresterea brusca a pierderilor economice: fenomenele meteo tot mai severe, o populatie tot mai numeroasa aflata in calea dezastrelor naturale, dar si un scurtcircuit la nivelul unei economii globalizate. Anul trecut, mai arata Aon, a fost al doilea cel mai cald an din istorie in ceea ce priveste temperaturile inregistrate atat la nivelul solului, cat si al oceanelor, dar sursa citata precizeaza ca pierderile economice si cele asigurate au fost mai mici decat in 2018 si 2017.

"In ceea ce priveste dezastrele naturale, un factor esential al deceniului recent incheiat a fost reprezentat de frecventa si severitatea pericolelor considerate anterior secundare, incendiile, inundatiile si episoadele de seceta devenind tot mai costisitoare. Studiile stiintifice subliniaza ca schimbarile climatice vor afecta in continuare toate tipurile de fenomene meteorologice si, ulterior, vor avea impact asupra zonelor tot mai urbanizate", spune Steve BOWEN - Director & Meteorologist, Aon Impact Forecasting.

Aon sustine ca, in 2019, au fost inregistrate 409 catastrofe naturale, acestea generand pierderi totale de 232 de miliarde de dolari, 71 de miliarde de dolari reprezentand pierderile asigurate. Cifrele Aon sunt mai mari decat cele prezentate de Munich Re, care sustine ca, per ansamblu, catastrofele naturale din 2019 au provocat pierderi de 150 de miliarde de dolari, cu 52 de miliarde de dolari pierderi asigurate.

413 accesari