1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Anunturile cu SalariuLaVedere ...

Anunturile cu SalariuLaVedere atrag cei mai multi candidati. Numarul total de joburi in crestere cu 50%

In primele trei luni ale anului 2023, salariile nete pentru joburile disponibile pe platforma de recrutare BestJobs au inregistrat scaderi comparativ cu cele din Q4 2022 in majoritatea sectoarelor, principalul motiv fiind faptul ca la finalul anului se acorda, in cele mai multe cazuri, prime de sarbatori sau al 13-lea salariu.

Anul 2023 a inceput cu un castig mediu net in ianuarie de 4.254 lei, mai mic cu 3,3% decat in decembrie 2022, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica. Cele mai mari valori salariale au fost inregistrate in IT, chiar daca nivelul mediu al salariilor din acest domeniu a scazut, iar cele mai mici in industria HoReCa.

Salariul ramane criteriul central in selectia jobului, iar anunturile care afiseaza oferta salariala atrag in continuare mai multe aplicari decat cele care il tin confidential. In plus, peste 30% din totalul aplicarilor merg catre ofertele transparente, iar numarul acestora este in crestere.

"Un nou set de masuri propuse de Parlamentul European readuc in discutie obligativitatea transparentizarii salariale, astfel incat diferentele de plata pe criterii de gen sa fie complet eliminate. BestJobs incurajeaza angajatorii sa afiseze oferta salariala sau intervalul de referinta. Mai mult, cu datele astfel obtinute si prin analize continue ale pietei, sprijinim candidatii sa isi cunoasca valoarea profesionala si sa negocieze un salariu aliniat la standardele pietei", adauga Ana VISIAN, Marketing Manager BestJobs.