1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Angajatii vor sa stie daca sunt platiti corect, in contextul cresterii accelerate a preturilor (sondaj)

Dorinta romanilor de a afla daca salariul lor se inscrie in media pietei este foarte mare, in contextul in care tendintele europene privind transparentizarea salariilor incep sa prinda teren si pe plan local, iar preturile tot mai mari reprezinta o problema serioasa. Potrivit BestJobs, aproape 150.000 de candidati au utilizat CV Worth / Valoare CV, pentru a vedea daca sunt platiti corect, in raport cu nivelul pietei pentru experienta si competentele lor. Mai mult, 82% dintre candidatii interesati de valoarea lor profesionala si-au actualizat CV-ul in urma interogarii pentru a avea sanse mai bune la negociere sau la aplicari pentru noi oportunitati.

"Lansarea CV Worth / Valoare CV a fost foarte bine primita de catre candidati, bestjobs anticipand corect o nevoie foarte mare care exista la nivelul pietei muncii. Tendintele europene de transparentizare a salariilor, care au prins avant in multe state din Uniunea Europeana, sunt inca timide in Romania, dar devine tot mai clar ca nevoia romanilor de a avea argumente solide la o renegociere a salariului este una considerabila, mai ales intr-un context in care costul vietii creste accelerat de aproape un an. Angajatii au astfel, in noi, un consilier de incredere, care-i sustine in demersul lor de a castiga mai bine si de a avea o calitate a vietii mai ridicata, apropiata de a colegilor lor din alte state europene", spune Ana VISIAN, Marketing Manager bestjobs.

Potrivit sursei citate, cele mai mari salarii medii nete pentru un contabil sunt in Bucuresti (1.485 euro), Brasov (1.132 euro), Timisoara (980 euro) si Cluj-Napoca (772 euro), acestea fiind si principalele interogari in instrumentul Valoare CV.

In cazul analistilor financiari, Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca au valori extrem de asemanatoare, de aproape 1.500 euro net lunar. In schimb, managerii din vanzari din zona Aradului au salarii medii nete de 1.487 euro, mai mari decat in Bucuresti (1.402 euro), Brasov (1.375 euro) si Iasi (1.385 euro).

CV Worth / Valoare CV, a fost lansat in luna martie si este un instrument online de evaluare a salariilor ce ofera informatii actualizate despre media ofertelor salariale din piata.