1asig.ro
1asig.ro

Andreas BRANDSTETTER, reales Presedinte al Insurance Europe. Sandro PANIZZA este noul Vicepresedinte

5 min. / 1.540 cuvinte
Adunarea Generala a Insurance Europe a votat, in unanimitate, prelungirea cu trei ani a mandatului lui Andreas BRANDSTETTER in calitate de Presedinte. Mandatul acestuia - care este si Presedinte si CEO al UNIQA Group -, la conducerea Insurance Europe urma sa expire luna aceasta.

"Sunt profund onorat ca mi s-a cerut sa continui in rolul de Presedinte al Insurance Europe. Societatea se confrunta cu multe provocari, iar industria noastra are de jucat un rol cheie. Totodata, ne confruntam cu o agenda legislativa aglomerata pe o serie de subiecte la care asiguratorii vor putea contribui, incluzand aici schimbarile climatice, agenda digitala, revizuirea Solvency II. Prin urmare, astept cu nerabdare sa ne asiguram ca, in aceste discutii importante, vocea noastra e ascultata", spune Andreas BRANDSTETTER.

Totodata, Adunarea Generala a Insurance Europe l-a ales pe Sandro PANIZZA - Group Chief Insurance & Investment Officer, GENERALI Group -, in calitate de Vicepresedinte al Insurance Europe.

Sandro PANIZZA s-a alaturat Grupului GENERALI in 2013, in calitate de Group Chief Risk Officer. Inainte de a prelua aceasta functie, Sandro PANIZZA a fost, din 2010, Managing Director & CFO al INA Assitalia si, din 2004, Managing Director & CFO al Alleanza Assicurazioni.

"Sunt incantat ca am fost ales sa reprezint industria noastra. Asiguratorii joaca un rol foarte important in realizarea unor schimbari pozitive si in protejarea societatii noastre, atat ca investitori majori pe termen lung, cat si ca purtatori de riscuri financiare. Prin urmare, astept cu nerabdare sa colaborez cu colegii mei pentru a reprezenta industria, in timpul mandatului meu de Vicepresedinte", a punctat Sandro PANIZZA.

1.118 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO