1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

"Amiabila" a depasit 50.000 de conturi create de la lansarea aplicatiei

La doar doua saptamani de la intrarea in vigoare a reglementarilor care permit incheierea formularului "Constatare amiabila de accident" si in format electronic, numarul de conturi creat in acest scop in aplicatia "AMIABILA" a depasit cifra de 50.000, informeaza Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR.

Aplicatia "AMIABILA" poate fi descarcata de utilizatori in mod gratuit din magazinele "App Store" si "Google Play".

"Evolutia numarului de descarcari ale "AMIABILA" este in acord cu asteptarile noastre. Depunem in continuare eforturi in directia dezvoltarii unei variante imbunatatite care sa asigure si alte functionalitati si/sau interconectarea cu alte aplicatii complementare astfel incat sa oferim conducatorilor auto un pachet digital integrat", declara Madalin ROSU, Presedintele BAAR.

Incepand cu 15 octombrie 2022 facilitatile noii solutii digitale, dezvoltate de BAAR impreuna cu asiguratorii RCA, au fost utilizate in practica de 837 de ori, ceea ce inseamna ca 1674 de conducatori auto implicati in accidente de vehicule au ales sa completeze formularul electronic "Constatare amiabila de accident" prin intermediul aplicatiei "AMIABILA". In acest mod acestia s-au conformat mai usor obligatiilor legale incidente, inclusiv in ceea ce priveste informarea automata a companiilor de asigurari la care aveau incheiata polita RCA despre producerea accidentului.

In 12% dintre aceste cazuri, ambii conducatori auto implicati detineau cont "AMIABILA", si doar unul dintre conducatori in celelalte cazuri. Desi "Constatarea amiabila de accident" in format electronic se poate incheia si prin intermediul unui singur telefon, pentru usurinta completarii formularului, BAAR recomanda instalarea aplicatiei "AMIABILA" de catre ambii conducatori auto. Astfel, datele necesare ale unuia dintre participanti, vor putea fi transferate automat in telefonul celeilalte persoane, printr-o simpla scanare a unui cod QR generat de aplicatie.

"AMIABILA" poate fi descarcata gratuit pe smartphone din "AppStore" sau "Google Play" prin scanarea urmatorului cod QR:

 

Link-ul de conectare la aplicatia "AMIABILA" este: https://www.amiabila.com/

Despre BAAR

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) este o asociatie profesionala independenta si autonoma care are ca membri toate societatile de asigurare autorizate sa practice, pe teritoriul Romaniei, asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si de tramvaie (RCA).